Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Как да тълкуваме избора на държавния глава да отиде да лобира за оръжеен завод, финансиран с пари от КТБ?

Мрежата

Как да тълкуваме избора на държавния глава да отиде да лобира за оръжеен завод, финансиран с пари от КТБ?

Снимка:

Георги Харизанов, Фейсбук

Пропадането на Румен Радев и малоумието на пиарите му са едни полезни за държавата процеси, които от адски забавни започват да стават много тъжни.

Три години Румен Радев е етикиран като зависим лобист в оръжейни сделки, чието служебно правителство скоростно променя правила и уволнява експерти като Тодор Тагарев изцяло в интерес на определена оръжейна компания.

В кулминацията на икономическата криза с коронавируса - когато договорите за износ на запад на земеделци, автопроизводители, машиностроители и много други цивилни индустрии са практически скъсани от западните им клиенти, държавният глава Румен Радев прави какво?

Отива да лобира за оръжеен завод, разбира се. Жестоко.

Умишлено поставяйки държава, междуведомствени комисии и всякакви контролни органи в ситуацията всяко тяхно действие, санкциониращо нередности или слабости в работата на този конкретен завод, да бъде политизирано като враждебен акт от страна на изпълнителната власт към президента.

Колко удобно. А колко ли струва?

На фона на всеобщата криза как да тълкуваме избора на държавния глава да отиде да лобира за оръжеен завод, финансиран с пари от КТБ и предмет на действия по отнемане на незаконно придобито имущество?

На фона на всеобщата криза как да тълкуваме избора на държавния глава да отиде да се захване с оръжеен лобизъм, при положение, че на този сектор, за разлика от много други, никой не му е забранил да работи и да продава продукцията си?

На фона на всеобщата криза как да тълкуваме избора на държавния глава да се захване с лобиране за оръжеен завод насред затворените кина, театри, училища, университети, хотели и ресторанти?

С какво оръжейният завод на Емилиян Гебрев е по-важен от всички изброени, та да си заслужи лобиране на крака от държавния глава?

Когато причините не са логически, остава само едно обяснение. Че са финансови.

А вие сами преценете колко време след този срамен човек ще е нужно на държавата ни, за да си върне доверието и уважението към президентската институция.

И дали има друг президент на този свят, който може да бъде взет под наем от оръжеен завод, за да лобира за “безпроблемната” му работа.

Колко жалко е да си прозаичен евтин наемник.

И колко срамно.  


Коментари (8)

Лански Цветан Василев от години плаща рушвети на богато с крадените пари от пирамидата КТБ. А дали е стигнал и до президента Радев, можем само да гадаем!
15.04.2020 17:34 / Отговор
Камен Кликов В МЪТНА ВОДА РИБА ЛОВИ! https://tribune.bg/bg/zakon_i_red/volen-siderov-izbyagal-ot-politsiyata/
16.04.2020 05:05 / Отговор
Радослав Ников Тъп ти е въпроса.
Много добре знаеш защо президента е в предприятието. Нали тези които мътят водата ти плащат да пишеш тези тъпотии.
16.04.2020 09:00 / Отговор
Вера Ами спокойно може да се тълкува като човек, който също е взел от откраднатите пари...Явно Цветан Василев е инструктиран да подкрепя всички проруски настроени хора.
16.04.2020 14:41 / Отговор
Камен Румен Радев аверче на Цецо Василев ли се оказва?! Охааа, значи не е стока и той, въпреки че се перчи и прави на интересен.
16.04.2020 16:21 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още