Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Калина Андролова: БСП не е коалиционен партньор на ПП, тя е донор за периферия

Мрежата

Калина Андролова: БСП не е коалиционен партньор на ПП, тя е донор за периферия

Калина Андролова: БСП не е коалиционен партньор на ПП, тя е донор за периферия - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Калина Андролова

Корнелия Нинова се жалва, че ПП преписали програмата на БСП и присвоили социалните послания на остатъците от т.нар. социалистическа партия. Корнелия е човек, който няма вярна,  обективна и прогностична преценка за хората около себе си. Например, когато взе властта в партията, Корнелия направи „реформа“, която по почина на ПП се състоеше в декоративно обновление на вече неработеща същност.

Корнелия издигна и даде ход на някои разпознаваеми лица, които до един я предадоха. До един! Всички се обърнаха срещу нея. Корнелия, както знаем, изобрети възхода на Радев, с който също сега е в „сложни“ отношения, тъй като Радев отдавна източва смисъла на лявото пространство, персонализирайки го в самия себе си.

Корнелия беше предадена от всички, защото не може да е център на сила и разум. Когато не си силен лидер, центробежността се ускорява и нещото, над което смяташ, че властваш, се разпада.

Паразитирането на Корнелия върху БСП без нула творчество и развитие, и доминацията на Радев на същия терен разхлабиха пространството за нещо ново и все още не съвсем подредено - така се появиха ПП.

По същия начин, по който Корнелия загуби битката с Радев, в момента губи и битката с ПП. БСП не е коалиционен партньор на ПП, тя е донор за периферия и възможност за нарастване на Асен и Кирил.

„Възраждане“, от своя страна, категорично отнеха позиии на БСП, върху които „социалистите“ считаха, че имат монопол през годините. Корнелия седна не на два, а на няколко стола, водена от алчността си за лични облаги, участие на всяка цена в активната политика и съизмерване с работещото дясно.

Вместо да създаде свой тренд, своя модерност, свой работещ политически стил, тя се прикачи към жълтопаветната либерална супа, която по света вече загаря на котлона. Краденото значение винаги е временно. Но Корнелия няма проблем с това, тя е пришълец, който ще обере крушите, които ще й стигнат до края на живота. А че след себе си е оставила лунен пейзаж, няма значение. „

Корнелия доказано не става за председател на БСП, още по-малко става за водач на лявото пространство. Затова от избирателния сегмент, в който БСП трийсет години доминираше, в момента с лекота се късат огромни парчета. Корнелия понеже е емоционална и рязка, създава усещане, че е някакъв вид боец, а всъщност тя е дълбок разрушител на това, което мисли, че управлява.

Заради липсата й на стратегическо мислене, тя изобретява не просто своите врагове. Тя се съюзява с „приятели-проекти“, които съвсем скоро се оказват хищници отвътре. Които я раздърпват и крадат. Ако мислех, че й е болно за БСП, направо щях да я съжаля. Но понеже знам, че не й пука, гледам на нея като на трафикант, застанал пред обект в мозъчна смърт.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати