Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Калина Андролова за Кирил Петков: Да завлечеш нацията ни с празни надежди не е кой знае какво изкуство...

Мрежата

Калина Андролова за Кирил Петков: Да завлечеш нацията ни с празни надежди не е кой знае какво изкуство...

От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова

Кирил Петков: „Има скрит вот от хора, които ни симпатизират“. Проучване показало, че ПП може да са първа политическа сила.

Глупостите на Кирил произтичат от непознаването на политическата ни действителност и от самочувствието, че е много почтено-интересен. Със скъсяването на вербалната дистанция през екрана става ясно, че Кирчо ще бъде любопитен за зрителите-избиратели краткосрочно, докато се запознаят по отблизо по фройдистки.

Известно неудобство представлява фактът, че стилът в политиката е измислен, едва когато Кирил Петков е завършил училище. Явно умното говорене не е най-голямата му сила. Затова пък по всичко изглежда, че алъш-веришът му е втора природа. Кирчо никога няма да носи отговорност за това, че хората ще повярват в него. Да завлечеш нацията ни с празни надежди не е кой знае какво изкуство... Виждали сме и по-добри от него. Поне не толкова инфантилни, с повече оперативна интелигентност, със ситуационни и ораторски умения. Homo ludens!

Играещият човек в мътна действителност. Няма правила, декларации, Конституция. Има създаване на фантазии у избирателите за нова инвестиция. Примамката на отвореното очакване. Аман от "новото" и "подобреното", конструирано все по-семпло и по-семпло...  


Топ новини

виж още

Актуална тема