Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Католици възмутени от изборите на Великден

Мрежата

Католици възмутени от изборите на Великден

Депутатът Младен Шишков остро възрази срещу датата 4 април, посочена от президента за изборите. Народният представител от ГЕРБ е католик и е възмутен от решението да се гласува именно на католическия Великден – един от най-светлите празници в целия католически свят.

„Току-що Радев изключи католическата общност от изборите. Страхотно! Това ли роди целият този напън с т. нар. „консултации”, възмути се Шишков.

„Окончателно лъсна квазизагрижеността на Радев за българите в чужбина. Всичко е било един голям фарс. Не, че не го знаехме предварително. Да насрочиш дата за изборите, когато цяла Западна Европа ще празнува най-светлия християнски празник, е не просто тройно отричане на всичко казано преди това, а политическо харакири. Пределно ясна стана за всички тази загриженост. А за 50-60 хиляди католици в България и дума няма да отварям. Ние сме свикнали да бъдем пренебрегвани от БКП. И това другаря Радев го знае отлично. Считам, че датата не е грешка - напротив, добре обмислен ход“, коментира още той.

Под публикацията се включват и други възмутени от посочената дата. Хората недоволстват за нечестното отношение към католическата общност и липсата на уважение към религията в Президентството.  


Коментари (16)

ДОБРЕ ЗНАЕМ..... че СССР беше унищожен от католическия свят(Полша е най-големия враг на азиатска Русия)....
Червената мутра РУМЕН РАДЕВ изпълнява поръчка на БСП/БКП/ДПС/ДБ/ДСБ.........
14.01.2021 18:16 / Отговор
РДВ на ДСРК Като са толкова възмутени тези католици, да му теглят на гус`ин Мунчо Фатмака яка, колективна и неотменима А-Н-А-Т-Е-М-А, по неколко пъти във всяка своя молитва до закриването на БСП-то и това е! Белким хване некакъв декиш, разбираш ли.
15.01.2021 04:56
Абе тъпаци, ние сме православни. И колко са католиците в България? И какво им пречи да гласуват, нали Папата служи без християни.
14.01.2021 18:28 / Отговор
Ти си правоверен комунист............. Последовател на корумпирания Румен Радев........ Личи ти червен боклук.....,
14.01.2021 18:41
Атанасов Дали сме тъпи не знам,ама ако те накарат да гласуваш на православния Великден няма да ти е много весело.Няма значение колко са католиците в България,тяхно право е да си го празнуват кой как му харесва и не трябва да се налага да избира кое от двете си права да упражни,дали да гласува или да отиде на гости у свои роднини далеч от дома си.
14.01.2021 18:43
Краси Като живеещ в чужбина мога да кажа, че това е опит да се ограничи гласуването на такива, като мен.
Няколкото почивни дни масово се използват за кратка почивка в курортен комплекс, аз например мога да отида на някой от съседните острови!
Едва ли ще се намери човек, който да се откаже от планираната почивка за да отиде да гласува И загуби цял ден.
15.01.2021 15:51
Колега православен Братко мой българине,обръщението ти "тъпаци" не толкова позори православните(към които е хубаво;че се самоопределяш),колкото показва ти колко си запознат с Вярата на православните или християните като цяло.Квалификацията ти е вид осъждане...
По-спокойно...така и да е...и това ще премине
Мир и с Б.га!
Прощавай за думите ми към теб,дано не те обидят.
15.01.2021 16:00
В отговор на тъпака Тъпако комунистически, християнството в Западна Европа празнува на една и съща дата! Арменците и те с тях! Колко са в България, провери в Гугъл. Колко българи работят и живеят в Западна Европа, САЩ и Канада? Нали жъртопаветнициге говорят за 2 милиона "прогонени"в чужбина! Та си направи накрая сметката! И проблемът е в незачитането на светъл християнски празник, неуважение! Ама де ще го проумее фатмашко съзнание!
16.01.2021 08:31
На тъпака в аспуха Духай го тъпчо
14.01.2021 23:17 / Отговор
Николай Какво Ви бърка католическия Великден ? Да не би в католическите или мюсюлманските страни да се съобразяват с православните празници ? Ами не се ,посто защото не аа доминиращи ! Аз не знам българите да ги пускат да почиват, когато е православния Великден?!....
15.01.2021 09:02 / Отговор
Краси Като живеещ в чужбина мога да кажа, че това е опит да се ограничи гласуването на такива, като мен.
Няколкото почивни дни масово се използват за кратка почивка в курортен комплекс, аз например мога да отида на някой от съседните острови!
Едва ли ще се намери човек, който да се откаже от планираната почивка за да отиде да гласува И загуби цял ден.
15.01.2021 15:52
Българин Ще се откаже и ще посвети деня си на България и на нас с теб.Да имаме Вяра!
15.01.2021 16:02
сивата котка Ако трябва да се съобразяват избори с всяко от изповедания, вяри и подобни, значи изобщо да не правим избори у нас. Този ден щото католици, следваща дата щото православни, друга па будисти...Нали по Конституция религията е отделена от държавното?
15.01.2021 17:45 / Отговор
Християнка Отделянето от държавата не означава несъобразяване с религиозни празници. Така беше при комунистическия режим. И какво пречеше да се прояви уважение и да се определи дата 11 април? Хем можеше да се афишира като загриженост за здравето и съобразяване с резултатите от шумно рекламираните консултации! Но се искаше малко повече акъл, съобразителност и обща култура!
16.01.2021 08:41
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още