Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Красен Кралев пита Радев: Подкрепяте ли думите и действията на Бойко Рашков?

Мрежата

Красен Кралев пита Радев: Подкрепяте ли думите и действията на Бойко Рашков?

Снимка:

От Фейсбук профила на Красен Кралев

Днес Бойко Рашков - личният вътрешен министър на Румен Радев, си позволи да засегне публично репутацията на двама от водещите журналисти в страната. По Българското национално радио той заяви, че би „отстранил моментално” водещите на сутрешния блок на БТВ. Защо? Защото по време на негово доброволно участие в ефир са му задавали един и същ въпрос няколко пъти.

На мен и на моите колеги министри в кабинетите на Бойко Борисов са ни задавали неудобни въпроси по едни и същи теми години наред. Да, и по време на нашите интервюта въпросите са се диктували в слушалките на водещите. Давали сме коментари по всевъзможни въпроси с ясната представа, че БТВ са ярко опозиционно настроени към ГЕРБ като управляваща партия.

Никой министър не си е позволявал да коментира етиката на журналисти от която и да е медия и да призовава за тяхното „отстраняване”. 

Първата ми мисъл по темата днес беше: „Представяте ли си тези реплики на Рашков да  бяха изречени от някой министър на Бойко Борисов?!” Виновникът щеше да бъде унизен медийно, линчуван публично и незабавно уволнен лично от министър-председателя Борисов.

Иска ми се сега да прочета коментарите на тези, които години наред твърдяха, че ГЕРБ контролира и репресира медиите. Иска ми се да чуя категоричния отговор на Румен Радев, който отговаря лично за поведението и думите на министрите в служебния си кабинет.

Господин президент,

превръща ли се под Ваше ръководство българското вътрешно министерство в маша за репресии върху медиите, обществото и политическите опоненти? Подкрепяте ли думите и действията на Бойко Рашков?  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още