Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Любо Огнянов: 364 дни ни занимават с политика, на 365-ия да не ни я пробутват на масата

Мрежата

Любо Огнянов: 364 дни ни занимават с политика, на 365-ия да не ни я пробутват на масата

Снимка:

Журналистът предложи алтернативна новогодишна реч след мрачното излияние на Радев в полунощ

*Коментарът е от Фейсбук профила на журналиста Любомир Огнянов

„ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ СГРЕШИ НА НОВА ГОДИНА

Последните пет минути от старата година са запазена територия за държавния глава. Там президентът трябва да покаже както силата си на държавник, така и да докаже, че е част от своя народ. Вчера гледах речта на Румен Радев. Това беше една от най-слабите прояви, от момента, в който е влязъл в сградата на Дондуков 2.

Толкова слаба, че се наложи по нощите неговата съпруга спешно да замазва огромния гаф, провокирана от нещо или някого. Какво бих казал аз ако бях на мястото на Румен Радев? Бих казал следното:

„Уважаеми българи. Изпращаме още една година, в която вие и вашите семейства полагахте усилия, да направите живота си по-добър. В този момент, когато всички очакваме новата 2019 с надежда да ни даде по-добър шанс, трябва да бъдем уверени. Да продължим всички заедно да се борим, да продължаваме да мечтаем. Упорито да работим, за да постигаме целите си с малки, но уверени крачки напред.

Препятствия винаги ще има. Но силата ни като нация се проявява тогава, когато всички заедно преследваме една цел. Да направим живота си по-добър. Днес много от вас са заедно със своите близки, роднини и любими хора. Някои от вас обаче са далеч. Работят в чужбина, за да издържат семействата си тук. Затова е време през 2019 година, да започнем да работим за постигането на голямата цел. Да върнем младите българи отново тук, където са техните корени, където са техните майки и бащи и техните деца.

Да създадем условията българският бизнес да предоставя на работниците си ако не същите, то поне близки до условията на запад. За да не бъдем донори на свежа кръв за другите държави. Да си спомним, че университетите не са просто печатница за дипломи, а ковачница на умни българи. Да направим така, че завършилите студенти да не бъдат клиенти на бюрата по труда и да мият чинии, а имат гарантирана, високоплатена работа, тук в страната.

Да изискваме здравеопазването да не бъде черна дупка, в която потъват нашите данъци, а да лекува. Да сме сигурни, че не с благотворителни кампании по празници с СМС-и даваме шанс на някое дете отново да проходи, да прогледне, да се върне към живота. А да имаме достатъчно средства, за да докажем, че всеки един млад българин е важен за нашето общество.

Време е да възстановим справедливостта и всички, които са крали да получат своето възмездие. Да гарантираме, че нашите възрастни родители няма да бъдат нападани, обирани и върху тях няма да издевателстват безнаказано хора, което се чувстват недосегаеми. Време е да направим всичко това заедно. Началото винаги е трудно. Но не забравяйте, че злото побеждава само там, където добрите хора не правят нищо.

Затова сега, секунди преди новата 2019 година целунете децата си, благодарете на родителите си за това, че са ви направили добри хора и поставете първата си цел. Първата крачка. Бъдещето е ваше и успехът е във вашите ръце. Нека новата 2019 година бъде щастлива за вас и вашите семейства.

Да живее България”.

Аз не съм президент и никога няма да бъда. Но очаквам държавният глава да говори по този начин. 364 дни политиците ни занимават със себе си. На 365-ия ден всеки един иска да забрави тежестта на делниците. Да почувства сила и увереност. Да бъде горд. Да вижда надежда. А не да му пробутват политиката на масата.

А какво става, когато от масата влезеш в политиката? Въпрос, на който президентът няма да ми отговори. Защото аз съм просто един от 7 млн. българи. Но съм горд, че съм българин.

Весела и щастлива Нова година, уважаеми Българи!“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още