Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вижте речта на Радев тук и изключете телевизорите

Политика

Вижте речта на Радев тук и изключете телевизорите

Снимка:

Президентът със силно политическа реч за Нова година

Президентът Румен Радев със свръхполитизирана реч навръх Новата година. Тя е достъпна за медиите още от ранните часове на деня. Публикуваме я без редакция в аванс, с призива в полунощ да изключите телевизорите и просто да се насладите на празника.

Хората отдавна се измориха от войната между институциите, подклаждана от „обединителя на нацията”. Видно е, че и в най-тържествения ден Радев провокира разделение и омраза.

Неслучайно в Мрежата от дни се върти призив: „Изключете телевизорите в 23:50. На хората им писна!“

Иначе в написаното за президента слово отново са заредени традиционните му клишета за корупция, скандали и застой. Уверете се и вие.

Уважаеми сънародници,

Повечето от нас имат щастието да посрещнат 2019 г. с близките и приятелите си. Други в този час са на работа, а стотици хиляди са далеч от родината. В изминалите месеци някои са изгубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл от колкото даваме. През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019 г. да е по-лесна. Напротив! Това бе годината на корупционните скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани.

Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола. Тази вечер много ще говорят за бъдещето си, а някои ще споделят планове за миграция. Някои ще пуснат и неканен гост на трапезата – политиката.

Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и тя няма да бъде ограничавана. Убеден съм, че народът ни може да излезе от всяка криза и безпътица, като надмогне егоизма и страха, и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава. Бог да пази България и да благослови усилията на достойните, които творят добро. Такива винаги е имало, има и днес.

Скъпи сънародници, в този миг ние си отправяме благопожелания за настъпващата година. 2019 г. ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите и дързост в сърцата, за да сбъднем мечтите си. Да ни е честита 2019 г.“  


Коментари (13)

Крис Не за сетен път се убеждавам че този е наистина малоумен.Жалко
31.12.2018 22:59 / Отговор
Тервел БОКЛУК КОМУНИСТИЧЕСКИ
01.01.2019 00:10 / Отговор
Трт Тъп бастун.Не стреляйте по ... . И не забравяйте , цял живот е носил фуражка.
01.01.2019 01:39 / Отговор
Ттатаня Не слушах речта на другаря Мляскаща Уста
01.01.2019 01:48 / Отговор
АнтонТодоров До първите трима коментатори ! Защо не вземете да ебете на своите бащи жените им ?
01.01.2019 01:48 / Отговор
име Защото току що го направихме с на твоя баща жената.
01.01.2019 12:34
До фалшивия АнтонТодоров: А на твоя баща жена му да наебем, няма ли да ти хареса повече ;)
01.01.2019 12:44
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още