Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мажд Алгафари за ЕС и НАТО: Като бяхме към СССР, не бяхме толкова зависими, колкото сега

Мрежата

Мажд Алгафари за ЕС и НАТО: Като бяхме към СССР, не бяхме толкова зависими, колкото сега

Снимка:

От Фейсбук профила на Мадж Алгафари

Тия от НАТО, нещо не им харесало изявлението на министъра на отбраната Стефан Янев. Ония от Европейския съюз не им харесало друго, което нашите управници казали, приели или направили.

Та сега се чудим, за какво ни е президент, парламент, правителство или пък съдебна власт? Защо трябва да поддържаме нещо, което други не само искат, но и управляват? Като искате да управлявате държавата ни, що не си ги финансирате и поддържате? Назначете си президент, правителство и парламент. Или пък направо изберете един президент на ЕС, който да представлява всички страни членки. А тия от НАТО, да си назначат министър на отбраната за всички страни членки на НАТО. Знаете ли колко много ще ни помогнете? Ще имаме пари за пенсионерите, за инфраструктура, образование и какво ли не?

Абе, като бяхме към СССР /соцлагера/, не бяхме толкова зависими, колкото сега. Ония ни предоставяха военни самолети и то абсолютно безплатно. Участвахме в космически програми - безплатно. Цялата ни държава работеше и произвеждаше.

Та, да закриваме държавата и да я връчим на НАТО и ЕС и да се приключва.

На вън има две дръвчета, които съм нарекъл на ЕС и НАТО, и които Рекс редовно препикава. Отиваме с Рекс да ги препикае отново.  


Топ новини

виж още

Актуална тема