Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Митко от Президентството пак се обади – сравни празника на писмеността с гибелта на Апостола

Мрежата

Митко от Президентството пак се обади – сравни празника на писмеността с гибелта на Апостола

Снимка:

Главният секретар на президента Димитър Стоянов сравни поклонението към Апостола, загинал за България, с веселия празник на писмеността.

„Екатерина Захариева #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба! Да разбирам ли по същата логика, че организираното всяка година от Столична община шествие, посветено на Празника на българската просвета и култура на 24 май е за партийна употреба?“, написа във Фейсбук Стоянов.

В денят на просветата, културата и славянската писменост по традиция се организира празнично шествие с много хора и музика, а настроението е приповдигнато.

Това няма нищо общо с дата 19 февруари, на която всяка година България пада на колене пред паметта и делото на Васил Левски. Поменът не е празнично шествие.

Коментарът му идва, след като журналисти, политици, общественици, депутати и министри изразиха възмущението си в Мрежата чрез хаштаг: #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба по повод на шествието, поведено от президента Румен Радев.

Досега подобно шествие не е провеждано, тъй като денят, в който е обесен Апостолът, се счита за черна дата в българската история, на която само тихо се скланя глава пред паметта му.

Изказването на главният секретар на президентството също не бе одобрено в мрежата.

„Евала е Митко. Евала е SMS. По-неправдоподобен статус не бях чел“, написа във Фейсбук Димо Василев.  

 


Коментари (3)

Гневна Виж му съветника и му скрой шапката. Чудя се с какъв акъл сложихме тези запечатани глави начело на държавата си.
20.02.2020 08:41 / Отговор
Прожектор Вчера се видя,че тези чОВЕЦИ не правят разлика между поклонение и празник,толкова ухилени и самодоволни срам ме е.
20.02.2020 10:43 / Отговор
ПАЛАМАРКАТА АВЕ..ТИА КЛЕОАРЕСТИ ФАТМАЦИ СО ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПЕ -КОРЕМНОТО И ДЖЕСЕМЕСА..ГАЧЕ ЕДИН КАЛПАВ УЙ ГИ Е ПРАВИЛ ,БЕ ГИЕ'БА.
ОСТАВКА,ДУХАЧИ
20.02.2020 10:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

Пожар в операта в Русе

Пожар в операта в Русе

В разговор с компетентните органи ще бъдат обсъдени възможностите и начините за възстановяване на Русенската опера след инцидента

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още