Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата: Главният секретар разпердушини президента

Мрежата

Мрежата: Главният секретар разпердушини президента

Снимка:

Публични лица и журналисти коментират днешната среща в президентството по инициатива на държавния глава. Румен Радев извика шефа на ДАНС и главния секретар на МВР, за да потърси отговорност за ескалацията на напрежение на 2 септември.

Опитът му да блесне с политиканстване удари на камък и вместо това беше затапен с професионални и аргументирани отговори.

Журналистът Любомир Огнянов

Главният секретар буквално разпердушини опита за евтина провокация и сатанизиране на полицията! Евала!

Журналистът Недялко Недялков

Ивайло Иванов достойно затвори устата на превратаджията, който искаше обяснения за „полицейското насилие”.

Но не попита за насилието над полицията, което предизвика самият той.

Иди в болницата и виж ранените момчета, бе, гад!

Журналистът и общински съветник Димитър Вучев

След като полицията беше подложена в рамките на часове на канонада от бомби, павета, столове и друг подръчен материал, Румен Радев повика ръководството на МВР да обясни дали не е заело страна в грозното противопоставяне на българи срещу българи. Намекът е ясен - че министерството не съблюдава за реда на всички, а за този на определени хора.

Политическата наглост на и.д. държавен глава изглежда е безгранична. За щастие, беше поставен на място от главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Към призивите за оставки и промени да се добави още една - тази на политическото недоразумение от „Дондуков“ 2.

Асен Генов, който бе част от „Протестна мрежа“

Слушах внимателно Шоуто На Радев с гости шефовете на службите. В спешен режим Радев трябва да уволни пиара си, който му подшушна този формат. Никаква конкретика, никакви факти.

Две-три мотивирани и мотивационни пледоарии на Главния комисар на МВР, на шефа на ДАНС и представителя на Столична полиция върнаха президента в защитна позиция и го принудиха да говори общи приказки за живота и здравето на гражданите и служителите на МВР, обилно гарнирани с витиевати фрази за конституционни права.

Вместо глуповатия медиен експеримент, Радев можеше да ги извика при закрити врати, да получи цялата оперативна информация и да направи фактологически обосновано изявление.

Change My Mind

Режисьорът Виктор Димчев

След срещата с ДАНС и МВР за протестите стана ясно, че президентът има обикновена, но за сметка на това доста празна чутура.

Нагледал съм се некадърни управляващи и хора без нужните качества, но този гражданин спешно трябва да прочете нещо повече от учебник за управление на самолет.

Когато стигнеш дотам полицейски началник да ти чете лекция колко много не знаеш за държавата, е добре да си вземеш куфара, да отскочиш до гарата и да си ходиш където са те наковали.

Журналистът Цвета Кирилова

Браво на главния секретар на МВР за експертното разяснение за поведението на полицията и деликатно поднесения образователен урок!

Божидар Лукарски

Гледам, Главният секретар на МВР и другите шефове на ведомства, които отговарят за сигурността, много-много не бръснат държавния глава за слива! И нормално! То пък кой ли го бръсне?! Генерал Деси, бившата секретарка на Румен Христов, може би, но не е много сигурно?!

Журналистът Евгени Петров

Недопустим опит на Радев да си прави ПР на гърба на МВР и полицията. Привиканите „да им набива канчетата“ главен секретар на МВР и шеф на ДАНС обаче категорично му възразиха, защитиха полицаите и обърнаха ПР-акцията срещу самия президент.

И още нещо - скандално е един държавен глава да подронва така брутално и публично да руши авторитета на една от най-важните институции.

Журналистката Калина Андролова

Радев към главния секретар на МВР: "Вие не гледате телевизия и не знаете, че.."

Имаме за президент безподобен идиот! Като го слушаме, умират ни мозъчните клетки. Службите за сигурност и полицията не ползват телевизиите като базов източник на информация.

Те ползват разнообразни свои средства. Включително и цивилни полицаи сред протестиращите.

Кой те е направил теб военен, бе, Радев?! Кой те е обучавал?! Много тежък случай си.  

 

Коментари (30)

ФАКТ "Мрежата: Главният секретар разпердушини президента"
За подробности - "Главният секретар на МВР доказа, че Радев не е прав за провокациите (Видео)" /24 часа/
04.09.2020 16:42 / Отговор
Боян Чуков, както е щатен офицер на ДС, така довърши Радев - https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8976482
04.09.2020 16:54
Чета ДИР-а, Дневник, клуб Z - там властва НАГЛА, ЦИНИЧНА ДЕМАГОГИЯ.
04.09.2020 17:21
Цитирано от мрежата: "Отровното Радио Хоризонт :) разговаряйки с нашата велика оперна прима Райна Кабаиванска я попитаха какво ѝ е мнението за протестите ..надявайки се тя да ги подкрепи ..но тя ги постави на място ..каза им : Аз не живея в БГ и не мога да преценя кой прав ..кой крив ..от няколко дена съм в БГ ..но това което видях по телевизията ..много ме развълнува ..оромната тълпа ..която скандираше омразни лозунги и огромната агресия с/у полицаите ..които са държавни служители и са по служба там ..не мога да си представя как може да има такава омраза с/у тях..та те са наши братя българи ..не може да ги замерват с тежки предмети.. павета и бомбички ..и още нещо ..в цял Свят президента е над/партиен държавен глава ..а нашия вместо да омиротворява ..взима директно страна дори в изказването си в Парламента на 2-ри септември !!"
04.09.2020 16:47 / Отговор
сивата котка Леля Райна и тя фурнаджийка - хем не знаела, хем па казала. На гуспуджата не й ли е минало през нотите, че може да има елементи на режисура, дирижиране, платена провокация, театро ... в действията на полицията? То щото не й се е налагало да ползва услугите на бг- милиционерите от наше време, за това тъй приказва.
05.09.2020 15:31
ОбразОвателно! Един от основните приноси на Радев в политиката е,че показва нагледно,как не трябва да се държи един политик !Има сериозни образователни постижения,от които могат да се ползват политолози и преподаватели!Нито едно от политическите действия на Радев не беше правилно и позитивно.Надявам се.че поне това ще остане след нелепият му престой в политиката!
04.09.2020 16:52 / Отговор
Ха, ха! Ми нагледно: Деса сега завършва във Филос. ф-т на СУ при Дронзина магистратура "Патология на политиката"!
04.09.2020 17:29
злополучния президент Този започна да тормози и сплашва институциите затова, че си гледат работата. Парче по парче се опитва да разгради държавността. Как е възможно нападатели и агресори да са жертви? Една тълпа напада полицаи, заплашвайки живота им, тероризирайки ги с часове - напада една от институциите, на които се крепи реда в държавата. Какво се цели и какво оправдава насилието на полицаи ? Накрая от тях се търси отговорност защо са се защитили и са възстановили реда?!! Това били провокатори, защо не били защитени "мирните" граждани? Може ли да вървиш рамо до рамо до фашизоиди, престъпници, агресивни, платени наркомани и да твърдиш, че ти си от добрите, мирните и се бориш за правда. Никой от "мирните и добрите" протестиращи не се опита да възпре агресорите, никой не направи забележка на тези, които къртеха павета, никой не попречи да бъдат хвърлени по полицаите тухли и да бъдат палени. Никой не се възмути, но иначе са „мирни и невинни жертви”. Толерантността към злото е зло – другото е лицемерие.
04.09.2020 17:13 / Отговор
Да! Радев и сие да покажат снимка с полицай, дразнещ и предизвикващ протестъри! НЯМАААА!
04.09.2020 17:32
протестиращите - един ден ще чакате тези полицаи да защитават и вас от престъпниците, но дали ще са останали? Тогава ще ви пазят и охраняват мутрите, които се опитвате да върнете на власт - по техния си начин, срещу застраховка спокойствие, като в "доброто" старо време...
04.09.2020 17:20 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още