Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Наш лекар в Германия: Ако има време да се блокира новия щам, това са следващите 2-3 седмици

Мрежата

Наш лекар в Германия: Ако има време да се блокира новия щам, това са следващите 2-3 седмици

Снимка:

От Фейсбук профила на д-р Борис Таблов – анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия

Да обсъждаш отпускане на мерките когато знаеш, че в къщата ти вече има мутация, която заразява повече хора, с надеждата, че ще я спреш, е като да предизвикаш лавина на склона, на който си, за да видиш дали ще те подмине. Може и да стане, но ще е резултат на късмет, а не на разум.

Причината Германия да удължава локдауна е точно мнение на част от експертите, че ако има времеви прозорец, в който може да се блокира разпространението на въпросния мутирал щам, който причинява доста главоболия на Острова, това са следващите 2-3 седмици. След това ще е късно.

В тази връзка, ако въпросната мутация плъзне из България, на фона на отворени училища, заведения и т.н., единствено божието провидение ще може да ни предпази от нова вълна.

Тъй като все още нямаме ефективно лечение за тежките случаи и губим борбата за живота им в неудовлетворително голям процент от тях (това е печалния опит и от далеч по-развити здравни системи, като тези в Англия, САЩ, Германия и т.н.) е хубаво всички експерти вирусолози, имунолози, инфекционисти, ресторантьори ясно да заявят, че те ще поемат отговорността за загубените човешки живота, ако късмета реши да ни обърне гръб.

Да кажеш, че медиците трябвало да се смирят, защото било време на заведенията да поработят е също толкова перверзно колкото да обикаляш по студията и да твърдиш, че вирусът трябва да бъде оставен да си циркулира свободно, когато не си затворил нито един чифт угаснали човешки очи гледали те с надежда, че можеш да помогнеш.  


Коментари (1)

Warrezz Абе ей льоло, кой те пита теб бе... И тия тука какво ми ги защитавате скапаните доктори, лъжливи боклуци! Не разбрахте ли, че няма Ковид... Има просто нов вид грип, който си го има от край време. Грипът е също смъртоносен, и това зависи изцяло от имунната система, затова има млади, които умират и такива на по 90 дето го изкарват на крак. Тъй, че стига паника, вземете се осъзнайте.. Какъв голям процент умират, глупости на търкалета..
26.01.2021 18:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още