Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Никола Филипов за „истините“ на Кирил Петков и ББР: Как уж си спрял „раздаването“ на 800 млн. лева, когато реално имаш финансов ресурс от 400 млн. лева?

Мрежата

Никола Филипов за „истините“ на Кирил Петков и ББР: Как уж си спрял „раздаването“ на 800 млн. лева, когато реално имаш финансов ресурс от 400 млн. лева?

Снимка:

От Фейсбук профила на икономистът Никола Филипов

От около месец г-н Кирил Петков обикаля студиата и уверено обяснява , че той и неговия титаничен екип в ББР са спрели раздаването на 800 000 000 лева кредити на "наши хора", като по този начин са били предотвратили „кражбата“ на тези пари.

Това е структурата на активите на ББР към първото тримесечие на 2021 година, тоест месец преди г-н Петков да стане принципал на банката. Както сами можете да видите към този момент банката разполага с парични средства на обща стойност от близо 400 000 000 лева. Как пък толкова време никой журналист не се замисили как уж си спрял „раздаването“ на 800 000 000 лева, когато реално имаш финансов ресурс от 400 000 000 лева? Като тук, дори игнорирам изцяло регулаторните изисквания на БНБ за поддържане на определени нива на ликвидност.

Тук, обаче г-н Петков, дори не е толкова виновен за своето невежество. Човекът си играе мачът и за сега доста успешно, щом го дават втора политическа сила. Преди всичко тук вина имат българските журналисти, които един месец не намериха за необходимо да влезнат в сайта на БНБ и да верифицират казаното от г-н Петков. Дали това е от мързел, незнание или лични симпатии няма значение. Крайният резултат е един.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема