Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ отряза Кирил Петков за споразумение и разпределяне на постове

Политика

ДБ отряза Кирил Петков за споразумение и разпределяне на постове

ДБ отряза Кирил Петков за споразумение и разпределяне на постове - Tribune.bg
Снимка:

ДБ излезе с изявление по повод думите  на Кирил Петков, че ще подписва предизборни споразумения с "Да, България" и ДСБ и дори започна да раздава постове на двете формации. В свое интервю лидерът на „Продължаваме промяната“ заяви, че Министерството на правосъдието ще го даде на „Демократична България”. „Изправи се БГ.Ние идваме” могат да разчитат на Министерството на социалните грижи, а  министър на транспорта ще бъде собственикът на „Еконт” – Николай Събев.  

Ето и  позицията на „Демократична България“:

"С оглед избягване на спекулации във връзка с изявленията, че в едно бъдещо управление представители на Демократична България биха получили една или друга позиция, бихме искали да уточним: От наша гледна точка процесът по формиране на управление следва да стъпи на ясни и цялостни програмни ангажименти и политическо позициониране и може да започне след като има резултат от изборите, определящ мандатоносител. Позициите в изпълнителната власт са поемане на отговорност при ясни гаранции, че могат да бъдат реализирани поетите пред избирателите ангажименти – на база на конкретно коалиционно споразумение. Ето защо, Демократична България не участва в никакви предварителни разговори за формиране на управление, а най-малко в разпределяне на постове", се казва в позицията на ДБ. 

"Както и досега, и в следващия парламент Демократична България ще бъде гарант за прилагане на най-добрите коалиционни практики и ще настоява за ясни мнозинства, основани на конкретно разписани ангажименти и за съгласувано излъчване на фигури, чиито професионални и граждански биографии предполагат наличието на капацитет да се справят с поставените задачи. Единствено гласът за това Демократична България да получи ролята на мандатоносител в следващото Народно събрание гарантира възстановяване на парламентарната република и пълноценната демокрация в България", посочват от "Демократична България". Антоанета Цонева от коалицията също потвърди, че нямат намерение да подписват предизборни споразумения с Кирил Петков и Асен Василев. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати