Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Петър Витанов пита БСП дали са дали съгласие за оставката на Стефан Янев

Мрежата

Петър Витанов пита БСП дали са дали съгласие за оставката на Стефан Янев

Петър Витанов пита БСП дали са дали съгласие за оставката на Стефан Янев - Tribune.bg

„Стефан Янев не дезертира с отказа си да подаде оставка. Искането за отстраняването на военния министър, по думите на премиера, е станало със съгласието на лидерите от всички партии в коалицията“. Това мнение изрази Петър Витанов, който е ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Той пита дали ръководството на БСП са подкрепили искането на „демократичните сили“ в управляващата коалиция да бъде отстранен „генералът от българската армия“. По думите на Витанов, военният министър Стефан Янев е защитил желанието на България да е от държавите, които вземат решения, а не от тези, които упражняват чужда воля.

„Решението за предоставяне на военно-логистична помощ за Украйна се оказа в противовес на декларираното от БСП часове по-рано, а именно ограничаване на българското участие в конфликта само до хуманитарна подкрепа“, пише още Витанов.

Евродепутатът от червените допълва, че е неписано правило по време на война всички да лъжат. „Въпросът е защо това се приема за нормално“, казва още Витанов.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати