Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Рашков, другарю, товарищ, не сме 1944 г. и ти не слизаш от Балкана с револвер в ръка…

Мрежата

Рашков, другарю, товарищ, не сме 1944 г. и ти не слизаш от Балкана с револвер в ръка…

Рашков, другарю, товарищ, не сме 1944 г. и ти не слизаш от Балкана с револвер в ръка… - Tribune.bg
Снимка:

„Чувам нагли изказвания от бивши хора, може би ние трябва да осветим някой“.

Това неподходящо за Европа и XXI век изказване на служебния вицепремиер Бойко Рашков по отношение на опоненти, позволили си да които говорят по темата за свързаната с Васил Божков негова съветничка, взриви социалните мрежи.

Антон Тодоров

Чухте ли как нарече в интервю по „Евроком“ Бойко Рашков хората, които са разобличили Фичерова-Караиванова като учредител на партията на Черепа? „Бивши хора“ ни нарече, термин използван от репресивните служби след 9 септември срещу представители на Царство България, които е трябвало да бъдат ликвидирани и зачистени. Това е чутовен скандал!

Димитър Стоянов

В интервюто си със Сашо Диков Бойко Рашков възроди един от най-мракобесните термини от времето на тоталитарния комунизъм, използван от Държавна сигурност, челно творение на съветските чекисти. Той нарече своите опоненти „бивши хора“.

Като „бивши хора“ комунистическият режим определя класовия враг, противниците на червената диктатура - царски офицери, учители, духовници, фабриканти, търговци, адвокати, дипломати, бивши политически дейци.

Сега червеният следовател Бойко Рашков, ортодоксален комунист, шеф на следствието в едни от най-мутренските години на прехода, възроди употребата на това понятие.

Знаете ли какво би се случило във всяка една демократична държава на политик или министър, който би използвал примерно думи от нацистката терминология? Той завинаги ще бъде изпратен на бунището на политиката. А комунистическият тоталитаризъм и тези сталинистки термини не са с нищо по-различни.

Рашков, Бойко, другарю, камарад, товарищ, не сме 9 септември 1944 г. и ти не слизаш от Балкана с револвер в ръка, за да раздаваш правосъдие.

И, да, ако все още не си си подал оставката сам, то президентът непременно трябва да те смени. Само заради думите „бивши хора“.

Димитър Главчев

„Служебни хора” да говорят за „бивши хора” е гротеска…

Валентина Генева

Това ченге е излязло сякаш от времето на Сталин. Дано бавномислещите българчета, като го гледат, вземат че вдянат какво ни готви хунтата.

Венелин Иванов

Сега разбирам, че операция „Бивши хора“ е възродена от болшевишкия следовател! Смятам, че за всеки истински борец за българщина и демокрация ще е чест да бъде класифициран от управляващата в момента Хунта, в графата „Бивши хора“! Там са стотици хиляди достойни Българи! Истинските ни герои! Ген. Н. Михов, ген. Ат. Стефанов, проф. д-р Станишев, епископ Е. Босилков... неизброим списък не просто от личности, а от икони!

Явор Дачков

Не знам за достъпа за класифицирана информация, но някой трябва спешно да отнеме достъпа на Бойко Рашков до медии, ако целта е Борисов да изгуби изборите, а не пак да ги спечели…


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети