Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Седем въпроса, на които Елена Йончева мълчи като комунист на разпит, а медиите не ѝ ги задават

Мрежата

Седем въпроса, на които Елена Йончева мълчи като комунист на разпит, а медиите не ѝ ги задават

Снимка:

Повече от седмица евродепутатът от БСП Елена Йончева беше потънала в дълбока нелегалност, след като партията ѝ претърпя тежка загуба на приключилите избори, пише Faktor.bg. Резултатът е провал и за самата Йончева, защото въпреки скандалите, които сътвори, тя не получи народната подкрепа като водач на листата. По bTV  Елена Йончева получи отново медийна легитимация, за да се изживява като победител, но и като жертва на тъмни сили. За обществото е твърде важен въпросът: има ли основание Йончева да бъде атакувана, заради „аферата КТБ”.

Голите факти са доста любопитни!

На 31 август 2018 година срещу депутата от БСП Елена Йончева е образувано досъдебно производство за извършени финансови операции с парични средства в особено големи размери, присвоени по престъпен начин от фалиралата КТБ чрез офшорната компания „Далий Трейдинг Лимитид”. Като едноличен собственик на „Авторска телевизия” ЕООД Елена Йончева е взела решение да учреди съвместно дружество с офшорната компания „Далий Трейдинг Лимитид”, регистрирана на Британските Вирджински острови. Така се ражда новата компания  „Офроуд” ООД. В нея Йончева и офшорката си разделят собствеността по 50%, но въпреки всяка бизнес логика „Авторска телевизия” ЕООД срещу нейните 50% собственост внася скромно 5000 лв., а съдружникът „Далий Трейдинг Лимитид”, срещу същата собственост прави парична вноска в размер на 315 хил. лв. „Далий Трейдинг Лимитид” се задължава да внесе  и допълнителна сума от 250 хил. евро. Управител на новото дружества става Елена Йончева, която веднага си определя месечна заплата в размер на 12 бона. Като шеф на „Офроуд” Йончева сключва веднага договор с КТБ за платежни услуги. Според държавното обвинение в случая става дума за тежко престъпление – пране на пари, като паричният поток е с вероятно престъпен произход – присвоени от длъжностни лица средства, собственост на КТБ.

Евродепутатът Елена Йончева твърди, че е невинна и не е знаела за връзката на парите с КТБ. Но и до днес, въпреки всички увъртания и усуквания тя отказва да даде смислен и прост отговор на няколко логични въпроса, а и  журналистите угодно отказват да ѝ ги зададат. Вместо само да възклицава и да гледа многозначително с невинен поглед, водещата Цветанка Ризова просто можеше да я запита:

1. Защо банкерът беглец Цветан Василев, който се предполага, че стои зад офшорката, е избрал именно нея, за да правят бизнес? Такава чест е почти невъзможно да бъде оказана на друг журналист.

2. Защо двете страни в новото дружество „Офроуд” внасят космически несъпоставими суми, въпреки че притежават по 50% от него?

3. Как като шеф на тотално неизвестната фирма „Офроуд” Йончева успява автоматично да сключи апетитен договор с КТБ за платежни услуги?

4. С опрян пистолет в слепоочието ли е заставена от адвокатите на ТВ7, свързана с Цветан Василев, та веднага се съгласява да стане съдружник със съмнителна офшорка и да оперира с пари с неясен произход, или това е осъзнат и напълно доброволен акт? В това съмнително и скандално съдружие Йончева се представя като жертва, но ако е била заставена или изнудвана, защо не е подала сигнал в полицията и  прокуратурата? Тя е човек с влияние и за разлика от всеки обикновен гражданин на нея щяха да и обърнат внимание.

5. Твърди, че с преведените пари е закупила техника и е произвела продукция – филми, но на кого са предоставени и продадени тези филми, каква сума е получила за тях и защо не са отразени в счетоводството на компанията?

6. Къде е закупената техника, има ли фактури – отказва да ги покаже, както и да обясни какво е станало с тях?

7. Как само срещу внесени от нея 5000 лв. еднократно в уставния капитал на дружеството, получава право да си определи 12 бона месечна заплата за две години?  

 

 


Коментари (18)

Velislav Много манипулативна и неграмотна проява на анонимен, озлобен човечечец. Как разбра постфактум, че средствата били съмнителни, от банка на която днешната власт се подмазваше , хвалеше и поддържаше. Много късен и злобен акъл.
09.06.2019 21:59 / Отговор
Devil 666 Отивай в КНДР...комунист дървен !
10.06.2019 16:48
Savin Yanakiev Kradla.
10.06.2019 00:07 / Отговор
До Velislav А какво да кажем за твоя прочит червен акъл другарю.Освен че си пълно куку .
10.06.2019 01:10 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ Има една ЖЕНИЦА в нашия злочест Преход, която вече е МИЛИАРДЕРКА - ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА - БИВШАТА (А МОЖЕ БИ НЕ Е БИВША) ЛЮБОВНИЦА НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА". За нея не се споменава нийде нищо. Пълно мълчание, все едно, че я няма. А я има. И то как – ИМА БАНКА, ИМА КУРОРТА ПАМПОРОВО, ИМА ЗАВОДИ, ИМА БУРГАСКОТО ПРИСТАНИЩЕ…Просто питам – кога великата ни спецпрокуратура ще се зарови в делата финансови и бизнес на ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА. Надеждата ни е, че ще я подхване румънската прокурорка , ако стане прокурор на ЕС. Тогава над нея ПАК ЛИ ЩЕ има чадър. Просто питам – как така, с чия помощ, сама ли, кой я закриля тази крехка женица, та натрупа милиарди?
10.06.2019 11:56
Захари Йончева да обясни за връзките с и с Василев, и няма да се изненадам да е взела няколко милиона, просто ей така да си има и от време на време да го защитава като сляпа патка
10.06.2019 12:00 / Отговор
Оптимист Толкова прозрачно пране на пари -; класика, дала си името с 5 хилки, получила повече от половин милион по договор за камера и два репортажа поръчково от Москва, и кой дава така чисти милиони, мръсни червени перачи.
10.06.2019 15:05
ДИ Има си отговор за всичка - ЕЙ вдига шум и сочи за да не сочат нея. Крадеца вика дръжте крадеца. От БСП като са сигурни, че ГЕРБ е зло то се оказа,че избрахме по-малкото. КН да не гледа все в чуждия двор, а да изчисти своя.
Как изабща правото допуска подсъдими и осъдени да кандидатстват за народни представители, а всеки човечец при кандидатстване за работа ... задлжитилно да предтавя св за съдимост, медицинско, образование, квалификация, стаж... ЕЙ е на светлинни години от Е практики и политики. Тя е селска интригантка с възпален мозък, престъпно мислене и крими действия. Известно е, че докато се правеше на журналистка си играеше на раз... и беше пленена, но остана тайна колко струва това на Бг данакоплатец. Всичката й работа е прах в очите, а КН ю се върза. Тази жена не е за парламент, а за др място и сега ще се спаси, а голямата заплата, лукс живот и доживотни придобивки ще са да награда и за наша сметка след като не различаваме играча от плодуктивният политик!
10.06.2019 12:22 / Отговор
Далайлама Деградирал и покваряват с лъжи , мафията няма да се спре да използва червените медии като ЬТВ - там са Йончева, Иванчева, осъдена...четвъртата власт е опасно независима.
10.06.2019 15:12
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив