Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ОТ АРХИВА: Елена Йончева за обвиненията срещу нея – преди и сега

Мрежата

ОТ АРХИВА: Елена Йончева за обвиненията срещу нея – преди и сега

Снимка:

Съмненията и твърденията за участие на Йончева в офшорна фирма датират от 2017 година, а бившата репортерка неведнъж е отричала за връзки с фалиралата КТБ и Цветан Василев. Името на журналистът и депутат от БСП Елена Йончева се свързва с КТБ 2017 г. насам, пише ТВ Европа.

Медията припомня еволюцията в твърденията на кандидат-евродепутатката през годините.

2017: Сашо Диков: „А доколко е вярно, че сте имали съвместна офшорка с Цветан Василев“?

Елана Йончева (заеквайки): Аз, не знам, аз не знам Цветан Василев дали има офшорки и колко офшорки. Аз Ви казвам, че не съм имала съвместни фирми с…, както с офшорни фирми, както и нямам и не съм имала офшорна фирма!“

В ефира на Нова два месеца по-късно лидерът на БСП Корнелия Нинова призова:

Корнелия Нинова, 6 декември 2017 г., Здравей България, НОВА:

Атаките в България не стават с извънреден съд от трибуната на парламента, от студиата в телевизиите. Стават в прокуратура и съд, ако искаме да сме правова държава“.

За същото призова и самата Йончева през януари 2018:

Елена Йончева в предаването „Денят започва“ по БНТ, 24 януари 2018 г.:

Аз призовавам съответните хора, които се опитват по този начин да хвърлят кал, да дадат сигнал в съответните органи, да сигнализират прокуратурата“.

Година по-късно обвинение срещу Йончева за пране на пари и връзки с фалиралата КТБ чрез ТВ7 вече има. То обаче се възприе и от лидера на социалистите, и от обекта на разследване като репресивен ход и атака срещу свободата на словото. Анализаторът Антон Тодоров коментира позициите на двете дами от левицата така:

Нинова и БСП заемат позиция на 180 градуса, щом става дума за техен човек, за когото прокуратурата е събрала доказателства за престъпление!! Това не е ли безобразие? Прокуратурата, която разследва Елена Йончева е същата, която разследва Живко Мартинов, кмета на Септември и др. от ГЕРБ. Днес БСП казват директно – „Тази прокуратура ще разследва САМО хора от ГЕРБ. Няма да разследва хора от БСП“, което представлява ужасен прецедент за последните 30 години и връщане към партийно-политическо командване на държавното обвинение. Това е катастрофа и заплаха за правата и свободите на българските граждани от страна на БСП“.

В ефира на Нова ТВ Елена Йончева определи обвиненията срещу нея като абсурдни и заявява, че почти всички големи телевизии участват в офшорни фирми и „това е практика не само в България и е законно“.  


Коментари (1)

Христо Забъркаш ли се с фараона Цветан Василев, нищо добре не те чака.
14.05.2019 21:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив