Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Щом Манолова подкрепя Истанбулската конвенция, Нинова подкрепя ли Манолова?

Мрежата

Щом Манолова подкрепя Истанбулската конвенция, Нинова подкрепя ли Манолова?

Снимка:

Антон Тодоров, Фейсбук

Един знаменит американски съветолог, Мартин Малия, определя кратко и ясно болшевиките като "маниаци на властта". Той има предвид, че са готови на всякакви фортификации и претълкулвания, само и само да се доберат до властта, която е фетиш № 1 за тях.

Сетих се за това определение на този мой любим изследовател покрай казуса за Истанбулската конвенция, подкрепената от БСП Мая Манолова и Корнелия Нинова, която беше готова да обяви война на целия свят заради тази конвенция.

Какви са фактите?

В официална своя позиция отпреди година и половина, Мая Манолова застава категорично в подкрепа на Истанбулската конвенция. Корнела и повечето от БСП са категорично против тази конвенция. Имам няколко въпроса:

1. Мая Манолова продължава ли да споделя същото мнение за Истанбулската конвенция, както през януари 2018 г.

2. Ако да, то тогава трябва да го заяви ясно и открито, за да няма неяснота по този въпрос;

3. Нинова продължава да е готова на война с всеки, който дори само загатне, че подкрепя тази конвенция. В същото време с БСП издигат Манолова за кмет на столицата. Това означава ли, че те са готови да приемат техният кандидат да започне да провежда политики в синхрон с Истанбулската конвенция, ако слънцето залезе на изток и тя стане кмет на София;

4. Дали пък този парадокс не е доказателство, че БСП и Нинова са обикновени болшевики, "маниаци на властта", които в името на овладяването на даден властови рубеж, са готови на всичко, вкл. да подкрепят нещо, което доскоро са отричали.

4 януари 2018 г.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още