Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Симов: Въпросът не опира до Грета Тунберг, а дали излезлият от контрол капитализъм унищожава планетата

Мрежата

Симов: Въпросът не опира до Грета Тунберг, а дали излезлият от контрол капитализъм унищожава планетата

Симов: Въпросът не опира до Грета Тунберг, а дали излезлият от контрол капитализъм унищожава планетата - Tribune.bg
Снимка:

Александър Симов – журналист и депутат от БСП, Фейсбук

Предварително знам, че мнението ми няма да се радва на популярност, но се чувствам длъжен да го изразя. От няколко дни насам виждам, че цялото глобално фейсбук-войнство колективно тренира ирония, сарказъм, цинизъм и заяждания на дребно на гърба на девойката Грета Тунберг.

Далеч съм от мисълта, че нейният начин на действие е единствено правилен и добре осъзнавам, че част от акциите й граничат с карикатурното. Същевременно обаче изпитвам и леко възхищение към нея. Няма нищо по-хубаво от това да видиш млад човек с кауза, напълно отдаден и посветен.

Поколението на Грета наистина е прецакано и то жестоко. Политиката за справяне с климатичните промени има нужда от глобални действия тук и сега, но тези, които ще търпят последствията от всяко бездействие са напълно лишени от глас. Добре е, че се появи някой, който да им го даде.

Ама била ядосана и гледала лошо... И аз да застана пред толкова много костюмари, които пет пари не дават за бъдещето, и аз щях да съм бесен. Големият въпрос изобщо не опира до Грета Тунберг, а до това дали сме съгласни, че излезлият от контрол капитализъм вече унищожава планетата, че трябва да се направи нещо, за да не прецакаме напълно нашият общ дом.

Това е голямата тема и хейтът към една млада девойка е напълно целенасочен. Той трябва да замъгли темата, да я удави в презрение и виртуални екзекуции докато нещата продължават както досега.


Коментари (1)

тъпото саше Никаква граница,направо си вътре в карикатурното.Може и е желателно,да не се изказваш по всички теми.
26.09.2019 21:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема