Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Сиромахов: Не сме наследници на Ботев и Левски, а на техните предатели и убийци

Мрежата

Сиромахов: Не сме наследници на Ботев и Левски, а на техните предатели и убийци

Снимка:

Близкият на Слави Трифонов сценарист Иво Сиромахов с нова доза антибългаризъм.

Човек на Слави за българите: Пилешки сърца по селски

На 9 декември Сиромахов публикува текст с ясно открояващи се българофобски тези. Публикуваме го без редакторска намеса:

Колкото и да ни е тъжно, трябва да признаем факта, че ние, съвременните българи, не сме наследници на Ботев и Левски. По силата на естествения отбор ние сме наследници на техните предатели и убийци.

Наследници сме на онези, които са пратили капитан Петко войвода в затвора.

На онези, които са застреляли Алеко Константинов.

На онези, които са отказали вдовишка пенсия на Венета Ботева.

На онези, които са оставили брата на Апостола – опълченеца Петър Кунчев да умре от глад, просейки по улиците на Карлово.

На онези, които са клали Стамболов на „Раковска“.

На онези, които са удушили с връв Гео Милев.

На онези, които са разстреляли Вапцаров.

На онези, които са пратили синовете на Райна Княгиня в комунистическите лагери на смъртта.

На онези, които след 1944 година са избили целия елит.

Наследници сме на приспособленците.

На нагаждачите.

На опортюнистите.

На „преклонената главица сабя не я сече“.

Дарвин е прав. Не оцеляват най-смелите, най-силните и най-достойните.

Оцеляват най-приспособимите.

***

От коментарите разбирам, че сред нас има хиляди царсимеоновци и баби Тонки. Живеем сред чутовни герои и безпримерни храбреци. Хвала и поклон! България на пет океана!

***

От обидените коментари личи, че доста хора предпочитат да живеят в свят без огледала. Очевидно малоумната пропаганда „харесвай се такъв, какъвто си“ е дала резултат.  


Коментари (19)

Z Негативизмът, г-н Сиромахов, не е градивно качество, а при вас то е, явно, силно развито. Готвите се да ставате политик и да ръководите същите тези наследници на предатели и убийци. Мазохист ли сте, впрочем, ако ще си причинявате това? Не е ли по-добре за здравето ви да си намерите друг народ, който не е толкова деградирал, като описания от вас български народ.
Както обикновено, обаче, истината е някъде по средата. Това, че го е имало Левски, не значи, че всички сме като него (за съжаление), но и това, че го имало предателя на Левски, също не значи, че всички сме като него (за радост). Българският народ не е по-лош, нито пък по-добър от всички останали народи на този свят, г-н Сиромахов, но ако наистина го виждате само в черни краски, сменете средата. Глупост е да пропилявате живота си, прекарвайки го сред индивиди, които презирате.
12.12.2020 10:53 / Отговор
Furlata Иво Сиромахов е плеймейтката на примитивната фейсбук "публицистика"!

П.П. Предполагам, че "Има такъв народ" от предатели, тъпанари и повърхности до голо българи, които жадно пият от простотията на Славчо, ще я направят първа политическа сила! Е тогава ще видим на кого сме наследници! Боклуци се ринат всеки ден, не само на избори!
12.12.2020 13:29
Stefan О, не така черно, приятелю жарки. Много си насъбрал. Или трябва да смениш средата, която те трови, или да позволиш на психиката ти да отпочине и видиш света с нормален здрав взор.
Всякакви има у нас, както и по света. Да придаваш само на розовото е тъпо, жертва на положителното мислене. Но също толкова тъпо е - да се придава приоритетно на грозното и черното.
Сега. Знам, вие сте писател, имате си право на своите похвати, да засилвате краските, постигайки желан ефект. Но премодулирате. Щях да премълча, но не ви е са пръв път, започва да става тенденция. Не ви отива, вие сте супер печен.
Наспете се. Хванете си младо момиче. Ходете повече да яздите. Трябва да промените нещо, това черногледство ще ви направи циник.
Бях в болница. Не съм вип, а ме гледаха като писано яйце. Тези ли медици са зли? Може да не са герои, но в моите очи са.
12.12.2020 10:54 / Отговор
Stefan Адвокат ми направи консултация, за която вземат около 300 лева, безплатно. Изготви ми камара документи, като помоли само да не казвам, понеже не искал да мине за лигав алтруист.
Момичетата са по-красиви от всякога. Даже дебеланите опитват да компенсират с артистизъм.
Църквите са отворени, това е нещо велико.
Вие не харесвате това правителство. Но турете ръка на сърце и кажете, кой би се справил по-добре в толко завързван момент с ковид?
Ни-кой.
Отделни разбирачи има, но да споиш хиляди да работят като смазана машина, може на този етап само Борисов, колкото и да не се харесва на всички.

Времето лети, не го изкарвайте в черно и сиво. Сам знаете, че петокласник може да обърне думите ви огледално.
И двете неща са излишни, както вече споменах. Дайте по-ведро.
12.12.2020 10:54
7/8 простак Смени си дилъра! Нещо не я бива тревата или бЕлото!
12.12.2020 11:01 / Отговор
кесо В думите на Сиромахов, макар и казани с известна поза и артистизъм има и много голяма доза истина. Какви ако не наследници на изброените от Сиромахов изроди са българските комунисти през цялата си 101 годишна история и особено след втората най-черна дата в българската история, падането на България под съветско и комунистическо робство на 09.09.1944 г. от което все още не можем да се освободим, въпреки всички промени в исторически план. Няма низост, подлост, престъпление от споменатите от Сиромахов което българските комунисти да не са извършили. А голяма част от народа си ги избира и рони сълзи по "светлото комунистическо минало" и за съжаление това се наблюдава и сред младежта, която нищо не знае за истинския облик на комунизма и комунистите.
12.12.2020 11:19 / Отговор
до Кесо НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН С КЕСО. кОМУНЯГИТЕ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРСКИЯ ГЕН ЗА РОДОЛЮБИЕ , ВЗАИМОПОМОЩ , ПОЧТЕНОСТ , СКРОМНОСТ , УЧЕНОЛЮБИЕ и да не изброявам повече. Иначе Сиромахов не е далеч от истината , особено ако включи и себе си както и хората , с които работи , хората с които ще се коалира , комунягите , които му дават трибунка и за съжаление - младите , които се "кефят " на простотиите им .
12.12.2020 11:40
В момента не правим ли същото? Във война сме, а достойните хора, някои от които до сега са били в сянка, но сега излязоха на преден план и на първа линия за да ни спасяват и да се борят за нас не бяха ли подложени на невиждана вътрешна атака? Начело със Слави Трифонов и неговия екип - те първи тръгнаха да ги оплюват и саботират . Сиромахов къде се нарежда - при добрите ли, не при предателите? И протестърите ли са там?
12.12.2020 21:28
Тартаковер Интересно. Коментарите макар несъгласяващи се с автора, не се отличават с познатия примитивизъм, характерен за тази медия. Разбира се с изключение на онзи с основание нарекъл се "простак 7/8". Самият Сиромахов е забележителен автор, прочел съм много от книгите му, отличават се с изразени познания на народопсихологията ни, както и твърде висока степен на общи познания за живота. Разбира се всичко написано със хард-хумор, но и в доста натуралистичен до степен на червено нажежен стил. Просто повечето е вярно но стила е +18. Тук разсъжденията му са меки и нежни.
Относно онзи, който вижда във всичко дългата ръка на комунистите, едва ли е така. Доста от историческите примери цитирани от Сиромахов нямат нищо общо с комунизма. Има и такива, които са свързани с тях. Но днес в 2020 година да оправдаваме всичко с тях е най-малко смешно. Остава пак да размахаме палци и пръсти и се върнем в миналия век...
12.12.2020 12:12 / Отговор
Ооо, спри! "...СЪС хард-хумор..."???
12.12.2020 13:10
ТАЗИ....... ЖЪЛТА КНИЖКА....... ЧЕРВЕН ПОМИЯР....... ТАРТАКОВЕР........................................... ВЕДНАГА СЕ ПРИПОЗНАЛ, СРЕД БЪЛГАРОФОБИТЕ, ЗА КОИТО ПИШЕ СИРОМАХОВ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ..........
СЛЕД КАТО САМИ СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРОФОБИ-КАКВО ТЪРСЯТ СРЕД БЪЛГАРОФИЛИТЕ!?
САМО ЕДНО-ПАЧКИ... ПАЧКИ... ПАЧКИ....НА ГЪРБА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ.......
ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, АУТ!!!......
12.12.2020 14:05
Онаниращ шахматист Извади си сърпа и чука от празното пространство,което видно преобладава между малките ти уши?За такива ,като теб е казано много,но това че си изгубен в миналото те описва ,може би най-добре!От днес натам те игнорирам,защото ние живеем в различни вселени!А,и за последно-Майната ти!
12.12.2020 22:09
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още