Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. В навечерието на 24 май БСП пак се опитаха да се подиграят на интелектуалния труд

Мрежата

В навечерието на 24 май БСП пак се опитаха да се подиграят на интелектуалния труд

В навечерието на 24 май БСП пак се опитаха да се подиграят на интелектуалния труд - Tribune.bg
Снимка:

Калина Паскалева, Фейсбук

Гледах дебатите в парламента днес за намаляване на ставката на данъка върху добавената стойност (ДДС) за заведенията за хранене и за книгите от 20 на 9% от 1 юли т.г. до края на 2021 г. „За“ гласуваха 107 народни представители от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, един бе против, а 68 от БСП и ДПС се въздържаха.

Рядко си губя времето с цирковите изпълнения на червените псевдоморалисти. Убедена съм, че единствената работа на депутатите от БСП, е да се инатят като магаре на лед и да се опитат да съсипят всички предложения, които биха подпомогнали обикновения човек и работещия бизнес.

И понеже не съм празноблещеща ще обясня защо намаляването на ДДС върху книгите е една от най-смислените мерки спрямо засегнатите от COVID-19 кризата.

Към депутатите от БСП няколко въпроса:

1. Знаете ли, че коректор на книга получава около 1 лв. на страница? Колко книги в месеца трябва да се издадат и точно той да бъде техен коректор, за да получи добро заплащане? С намаляването на ДДС върху книгите, издателите ще могат да вдигнат ставките на коректор, редактор, преводач, дизайнер.

2. Знаете ли, че има автори, които получават 8 или 10 процента от цената на книгата, която са написали, а за година успяват на продадат не повече от 150/200 бройки. С намаляването на ДДС върху книгите трудът на писателя ще бъде по-добре заплатен и той ще се почувства оценен. За БСП е ясно, че никога не са уважавали интелигенцията и знаем колко десетки хиляди са убили само защото не са се поклонили на комунистическия режим, но вече живеем в демокрация.

Няма да посочвам други примери защо е важно да се приеме намаляването на ДДС върху книгите, тъй като депутатите от БСП са известни с плагиатството на идеи и въртеливи движения и не е невъзможно в утрешния ден да изготвят законопроект, с който да хвърлят прах в очите на застаряващите си избиратели.

За пенсионерите книгите може и да не са важни, но за родителите и за работещите са част от ежедневието ни, за да се развиваме, образоваме и забавляваме.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Българският червен чукча, ни писатель, ни читатель, за разлика от сибирския чукча от познатия ни виц. Та за какъв скъп процес на книгоиздаване им разправя на нашите червени чукчи авторката Калина Паскалева? Хабене на приказки, защото български червен чукча само поглътатель, щото най-обича да поглъща всичко.
22.05.2020 17:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети