Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Валерия Велева: Не очаквах, че Трифонов ще се окаже такъв политически шаран

Мрежата

Валерия Велева: Не очаквах, че Трифонов ще се окаже такъв политически шаран

Валерия Велева, Епицентър

Честно казано, не очаквах че Слави Трифонов, новопокръстеният политик и лидер на партия „Има такъв народ”, на която социолозите определят трето място  за влизане в парламента, ще се окаже такъв политически шаран, да ме извинява за сравнението.

Корнелия Нинова обяви след заседание на ИБ на партията, че „кани на разговори всички, които искат честен вот и смяна на модела на управление”. В отговор на уточняващ журналистически въпрос Нинова обясни, че екипът ѝ ще се срещне с целия спектър от извънпарламентарни формации в ляво и НПО-та, а след това може да поканят по темата за „честен вот” и формациите на Мая Манолова и на Слави Трифонов - Изправи се.БГ и „Има такъв народ“.

Четири часа по-късно шоуменът реагира. Първосигнално. Като шаран, на когото са хвърлили кукичката и той бърза да се хване за нея. Реагира просташко. В неговия чалгарски стил. Не като политик, комуто съдбата може да го изправи, не дай си Боже, пред вероятността да получи управленски мандат.

Трифонов към Нинова: Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче

Това „мило” послание към Нинова отправи чрез Фейсбук Слави Трифонов, без да осъзнава колко политически грешки сътвори.

Първо, все още никой не го е поканил нито на среща, нито на разговори. Да отказваш нещо, което не съществува, е като да сложиш каруцата пред коня. Аджамийска работа!

Второ, Нинова обяви намерения не за управленска коалиция, а за разговори за обединени усилия и действия в името на осигуряване на честен вот - нещо, което искат всички, и парламентарни, и извънпарламентарни партии. Да откажеш предварително това, означава или че не си разбрал за какво може евентуално да те поканят, или че си против честния вот, или че просто не отстъпваш от егото си.

Трето, Трифонов, който, вижда се, че все още е много бос в политиката, не е прозрял какво им дава Нинова с днешното си изявление. Тъй като БСП в качеството ѝ на парламентарна партия има представители и застъпници във всичките близо 12 000 избирателни секции в цялата страна, Нинова предлага те да бъдат такива и на тези две партии, които по закон не могат да имат свои представители в секциите. В името на едно - да се гарантира, че и извънпарламентарната опозиция ще има свои очи и уши навсякъде в изборния ден.

Слави обаче не разбира офертата и сравнява предложението на Нинова с действията на анимационнния котарак Леополд и лозунга му: „Ребята, давайте жить дружно!“. Истината е, че Нинова не предлага на опозиционните партии да „живеят дружно”, а дружно да осигурят честен вот.

Четвърто, изречението „С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката”, най-много е взривило феновете на Слави, както се вижда от неговата фейсбук страница. Защото, казват те, реката има два бряга - ако не си с опозицията, значи си с управляващите. Това го демаскира в очите на избирателите, които открито го подозират в бъдеща колаборация с ГЕРБ. И се чудят как така два месеца преди изборите никой все още не знае какви са неговите политически позиции по основните проблеми в държавата: здравеопазване, демографска криза, национална сигурност, образование, икономика, външна политика. Къде е програмата на партия „Има такъв народ“? Каква е нейната идеологическа база? Какви възгледи и принципи изповядват нейните водачи? Всичко това, както и хората, които Трифонов ще извади като кандидат-депутати, засега е черна дупка.

Пето, израз на лошо възпитание и на слабост е да обиждаш една жена, когато нямаш истински аргументи срещу нея. В политиката това лъсва с особена острота. Да коментираш лични качества на една дама, да я наричаш „мила ми...”, е просташко.

Но и за  това си има обяснение - 25 години чалгарят само това прави. И излизайки на политическия терен не може да се отърси от навиците си. А те няма как да бъдат скрити в новия му образ на политик, който тепърва ще оценяваме.

И тази оценка няма нищо общо с оценката на феновете му от концертите.  


Коментари (17)

k Очаквайте вечер, посветена на Валерия Велева в „Шоуто на Учиндолския селяк“!
20.01.2021 11:07 / Отговор
Скривайте я тая ВВ. ВВ вече плаши хората и с визия, и с претенции, и с перделък, и с квото се сетите още. Каке ВВ, аре вече взимкай си пенсийката и при Инджова на по ракийка шльокавица, а не в медиите.
20.01.2021 16:04
БГ Това ще е партия на простаците, дебилите и чалгарите, така че не очаквайте Дългия да промени стила от "мила" ми! Той иска да "блесне" с този стил!
20.01.2021 11:19 / Отговор
ЕЖ Щото ГеРп е партия на аристократите, дейците на културата и интелектуалците, а лидерът им е завършил история на изкуството и БГ филология, а в приемната му тихичко за "фон" звучи предкласика. Гърневски, Дариткова, Караянчева, Цецка Цачева, ДАНИ Кирилов, Лилито Павлова не са чалгаджии, не, те не са! И Б. Б. НЕ Е!
21.01.2021 07:05
Мина Представям си го как ще блести и дрънчи със шапката си със звънчета, която царят навремето му подари.Беше удар в десятката.
20.01.2021 11:52 / Отговор
Много е забавно изречението "Къде е програмата на партия „Има такъв народ“. На кого му трябва програма? Подозирам, че повечето фенове (не мога да ги нарека избиратели) на партията му не ги интересува никаква програма, част от тях нямат представа какво е политическа програма. Той ще им раздаде ферарита с цвят червен, а на тия досегашните с програмите ще им скъса г.за. Това е програмата, а той ще е депутат, може и управляващ, само защото "има такъв народ"
20.01.2021 14:04 / Отговор
Che Само, че Короната пречи за концерти, няма фенки, няма купони...той с това си просташко самочувствие изгуби много- съжалявам талантливите му сценаристи, но и те няма как да му помотнат!Просто той се самозабрави и кое му дава основание??????????
21.01.2021 20:40
Олд кау А кой казва,че вота е нечестен?Придворната застаряваща п.....а,или има факти?
20.01.2021 15:29 / Отговор
Боряна Гечева Да, всички избори досега бяха честни, изведнъж се загрижиха за "нечестен вот".
21.01.2021 10:38
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още