Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Виктор Канзуров: Дори и Георги Димитров повече е защитавал интересите на България

Мрежата

Виктор Канзуров: Дори и Георги Димитров повече е защитавал интересите на България

Виктор Канзуров: Дори и Георги Димитров повече е защитавал интересите на България - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Виктор Канзуров, северномакедонски журналист с българско етническо самосъзнание

Току що лицето Кирил Петков обяви по БНТ, че френското предложение за клякане на Република България пред антибългарския шовинизъм на Република Северна Македония, което някои наричат „решение за преодоляване на спора между България и РСМ“, включвало най-важното българско искане и условие.

Цитирам Петков: „По най-ключовата тема, която всички българи в момента следят, е Конституцията, че Република Северна Македония няма да започне своите преговори преди да смени своята конституция и българите да бъдат част от народите, които представляват тая държава“.

Въпросът е, за мен риторичен, дали държавният глава Румен Радев от самото начало е знаел за тази търговия „вафла за верига от магазини“.

Нямам нищо против българите да са включени в преамбюла на Конституцията на РСМ. Но, имам против това да е „най-ключово“ българско искане и ако РСМ го изпълни, да започне преговори с ЕС. „Най-ключово“ е РСМ да спре да фалшифицира историята на българската народност в Македония. Само това гарантира недискриминацията на българите там.

Мисля, че дори и Георги Димитров повече е защитавал интересите на България и българския народ, от лицата управляващи българската държава сега.


Топ новини

виж още
Актуална тема