Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев каза на Петков да не е „куриер, а премиер“

Политика

Радев каза на Петков да не е „куриер, а премиер“

Радев каза на Петков да не е куриер, а премиер - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков е премиер на България, а не куриер на Франция за Северна Македония. Това заяви пред журналисти в събота президентът Румен Радев.

Той разкритикува премиера, че прехвърля цялата отговорност на парламента и че така и няма изработено българско предложение по казуса.

„Не може министър-председателят да внася чуждо предложение без свое мнение. Той не е куриер, а премиер. Предложенията на френското председателство са стъпка в правилната посока, но остават редица въпроси, които трябва да бъдат изяснени, преди да се вдигне ветото“, подчерта Радев.

Според президента вписването на българите в Конституцията не е достатъчно условие.

Той разясни и че вчера, наричайки парламента „тържище“ няма предвид пари.

„Още от древни времена търговията е не само с парични средства и трябва да си политик със стаж, за да се научиш да не виждаш това, което всички знаят. Тъкмо тази социопатия е причината за разрива между българския народ и политическата класа“, заяви Радев.

„Постът на министър-председателя концентрира в себе си голяма власт и ако има проблем с доверието, той се решава не на улицата, а с управленски решения и действия“, подчерта той, като каза че и вотът на недоверие, и изборите са нормални демократични процедури.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати