Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Йончева с имоти за милиони

Мрежата

Йончева с имоти за милиони

Йончева с имоти за милиони - Tribune.bg
Снимка:

Всички мебели, изпълващи къщата ѝ от 340 квадрата, били изработени по поръчка

Имоти за 2 милиона притежава депутатката Елена Йончева, която бе издигната за водач на евролистата на БСП след спорен вот на пленума в неделя, твърди ПИК. Йончева е обвиняема за пране на пари по аферата КТБ през офшорка.

Тя притежава имоти за милиони, кара лъскава кола, живее луксозно, а синът ѝ посещава скъп частен лицей, чиято такса само за месец е над 1000 лв. Подобен охолен живот по никакъв начин не отговаря на официалните й доходи, които са от депутатска заплата. Още повече, че и такава тя вече взима в силно ограничен размер - заради излизането на социалистите от пленарна зала по нареждане на Корнелия Нинова.

Йончева има няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж на територията на София. Общата квадратура на притежаваните лично от нея апартаменти, вила и магазин, декларирани пред Сметната палата, е 756 кв. м., което по пазарна оценка от средно 1000 евро на квадрат прави 756 хил. евро или 1,5 млн. лв. 

Отделно притежава и 7 декара гори на обща стойност 451 хил. лв., които също е декларирала, че е платила официално. Впечатляващите покупки са реализирани през 2006 година - точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев.

10 години по-късно вече е имала обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветан Василев. Тогава е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд”.

Счетоводен доклад от 2013 г. сочи, че за създаването на два документални филма Йончева е изразходвала 64 хил. и 20 хил. лева. Те са били за Сирия и Турция. От същите документи се вижда, че през този период настоящата депутатка от БСП е отделяла за себе си над 66% от сумите, които е получавала във фирмата. Само за заплата Йончева сама си е определила месечно възнаграждение от около 12,700 лв.

Домът на червената депутатка е решен предимно в бяло, кафяво и сиво, като част от по-малките мебели са в контрастни ярки цветове и служат за акценти. Всички мебели, изпълващи прословутите 340 квадрата, били изработени по поръчка. Банята ѝ пък е голяма колкото средностатистически български хол, а вместо с плочки стените са облицовани с огледала.


Коментари (4)

Мина За затвора си е тая чума
20.03.2019 13:31 / Отговор
Минчо А коя фирма чисти и подържа тези имоти?
20.03.2019 15:07 / Отговор
Антон Лесно е, когато си получавала милиони от фараон Цветан Василев за телевизионни репортажи, нали другарко Йончева?
20.03.2019 17:33 / Отговор
keri Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше - резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете Ако ви е омръзнало да ви наричат бидон,буца и подобни епитети побързайте!http://bit.ly/2kqNpXz
21.03.2019 09:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема