Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Журналистка към жената на президента: Виновна сте, мадам Радева…

Мрежата

Журналистка към жената на президента: Виновна сте, мадам Радева…

Снимка:

Автор: Ива Николова, PIK.bg

Когато нечие нахалство не знае граници, те трябва да му бъдат посочени. Особено когато става дума за публична персона без никакви правомощия, възложени от избирателното право и избирателите, но за сметка на това със самочувствие, на каквото народът ни рядко се е дивил.

Всъщност колкото по-прост е един човек, толкова по-голямо е самочувствието му, понеже благодарение на простотията си не знае, че е прост.

Последните извержения на президентската съпруга Десислава Радева безпрекословно потвърждават това правило и точно по тази причина се налага да ѝ бъде обяснено да не бърка простотията с остроумието и аргументите. Или, както казват руснаците, да не бърка божия дар с пържени яйца.

По повод на оставката на приближения до Румен Радев Данчо Дяков от шефския пост на НСО, за която под път и над път се говори, че е плод на безобразията, интригите и скандалите на Десислава Радев, жената, която дели леглото, но явно не само с президента, заяви днес: „Пишете ме отговорна за каквото не ви оттърва. Не търсете виновни. Пишете мен!“. И изброи каквито скандали се е сетила в държавата…

Не, мадам! Не сте виновна нито за НАП, нито за свинската чума, нито за „Графа“, нито за каквото и да било от тези събития на национално ниво. Просто нямате капацитет да бъдете виновна за такива неща.

Но за сметка на това имате купища други вини, които карат хората да провиждат във вас злото до президента на републиката.

Виновна сте за едно разтурено семейство, чийто съпруг и баща сте си присвоили. Между другото, все още неясно как и от какви подбуди. Само не говорете за любов. При Радев може да е така, както е при много мъже, които откриват разни неща на стари години. Но при вас изобщо не личи да е така, освен че сте предложили тези неща.

Виновна сте за две деца, които трябва да се разкъсват между разделените си родители и за сълзите, които са пролели в един дом, в който сте станали нашественик.

Виновна сте, че нямате никакво възпитание и не знаете нито как да се държите, нито как да се обличате на публично място.

Виновна сте, че дори не можахте да прецените поведението си в деня на клетвата в парламента, а след това и на инагурацията на вашия мъж и се тътрехте с него, все едно, че вас бяха избрали за вицепрезидент, а не Илияна Йотова.

Виновна сте за постоянните си гафове, в които забърквате президента и НСО, защото злоупотребявате с неговото, подчертавам, с неговото положение - защото вие нямате никакво друго положение, освен на домакиня в президентския дом.

Виновна сте, че не обявявате откъде получавате 1000 лева месечна заплата като президентска съпруга, освен ако не е от мястото, заради което сте станали такава.

Виновна сте и за други неща, които сте вършили преди да станете президентска съпруга. Защото сте влезли в леглото на един мъж с висока позиция и сте го принудили да злоупотреби със служебното си положение за ваша изгода, назначавайки ви на два щата. Някои казват как се нарича това, но и то ми се вижда недостойно да окачестви такава постъпка.

Но най-виновна сте за обърканата автобиография, която разказвате. Толкова объркана и нелогична, че явно дори не ставате и за лъжец.

Всъщност заради тези ваши вини хората са готови да откриват и ще откриват у вас и много други, пък дори и да нямате нищо общо с тях. Това е на подсъзнателно ниво и няма шанс да бъде коригирано.

При толкова вини, мадам, можете да коментирате единствено обедното или вечерното меню на мъжа си с персонала във вила „Калина“. И изобщо не се опитвайте да се съизмервате с неща, които изобщо не са по ръста ви, колкото и да надхвърляте нормалните женски параметри.

Затова, както е казал един велик древен атински художник на обущаря, който дал оценка за картината му: „Обущарю, не гледай по-високо от обувките!“.

Само че точно това явно никак не ви харесва - да сте онова, което сте всъщност - скромен човек със скромни способности на скромно място.

Тогава се сърдете на себе си, а не на тези, които виждат онова, което им навирате в носовете по собствено желание.

P. S. Пишещата знае, че учтивата форма "Вие" в такива форми винаги се пише с главна буква. Няма да го направя с извинение към правописа.  


Коментари (5)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ ЖУРНАЛИСТКАТА Е ТРАВЕСТИТА Ива Николова ОТ ПИК НА ПЪРДЯЛКО ПЪРДЯЛКОВ.... ЗАВЪРШИЛА Литературния институт „Максим Горки“ в Москва.... КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ....
23.08.2019 08:26 / Отговор
Ева Пишещата е пълна откачалка.Никой не и дава право да сипъха гагата в личния живот на когото и да било.Още по-малко да анализира брак а и развода на президента.Обзалагам се ,че неведнъж е изоставяна заради друга жена.А и не само по тази причина.Какво плямпало,боже мой!
23.08.2019 20:25 / Отговор
Страхливец Защо не пишете коментари с профил,а сте анонимни?Този простак с интелигентното име,не е ли за блокиране и изтриване?
24.08.2019 12:25 / Отговор
сивата котка Е, хем не е ясно как и от какви подбуди е присвоен съпруг и баща, хем пък - виновна, за което? Радев е имал глава и разсъдък в нея, предполагам, за да се поддаде или не на онуй дето мъжете откривали на стари години. То щото жените не откриват...Кога вече каруцата обърната, пътища много. Ами що още в началото, по изборите, де бяхте,г-жа или такива като вас, да дават акъл? В онзи момент е трябвало някой да се опитва да й/им вдява как да се обличат, стоят, говорят, правят ... щом са публични.
25.08.2019 15:08 / Отговор
Вещицата, която не избраха за кмет на Габрово Да ме прости Господ, но тази псевдожурналистка, като си отвари устата и бълва змии и.гущери. Президентът и втората му съпруга са се познавали от деца, просто са се загубили- много често се случва.в живота, и Бог им е дал втори шанс. И да се свържат в почтен брак е най-честно.Но това си е личен избор, не е работа на простакеса като тази.
25.08.2019 15:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема