Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Денят на независимостта беше отбелязан с тържествена церемония в София (СНИМКИ)

Мултимедия

Денят на независимостта беше отбелязан с тържествена церемония в София (СНИМКИ)

Денят на независимостта беше отбелязан с тържествена церемония в София. Десетки родолюбиви българи с трибагреници  се събраха пред Паметника на Независимостта.

В празничната програмата участваха Софийският духов оркестър, смесен хор „Света София”, квартет „Славей”. Военен ритуал бе изпълнен от Националната гвардейска част.

„Нека винаги помним и размишляваме за онези забележителни дни, когато страната ни възвърна своето достойнство, а държавните ни мъже извоюваха с таланта си независимостта на България“, каза в приветственото си слово по повод отбелязването на 111-ата годишнина от обявяването на Независимостта кметът Йорданка Фандъкова.

„Народът днес копнее за своя културен и икономически напредък. В това направление нищо не бива да спъва България. И ако Съединението на България е триумф на българския дух и войнския героизъм на нашия народ, то обявяването на Независимостта е триумф на българската дипломация на държавническото изкуство. България се връща там, където трябва да бъде – в семейството на суверенните държави, а народът ни се нарежда окончателно редом с другите европейски народи, както мечтаеше Апостолът на свободата Васил Левски“, каза още Фандъкова.

„Нека днес пред този скромен паметник да се поклоним на онази огромна 1908 г., в която хилядолетната българска държавност отново засия с пълния си блясък, а българинът окончателно взе в свои ръце съдбините си. Нека пребъде Независимостта! Да живее България!“, каза още столичният кмет.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати