Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Денят на независимостта беше отбелязан с тържествена церемония в София (СНИМКИ)

Мултимедия

Денят на независимостта беше отбелязан с тържествена церемония в София (СНИМКИ)

Денят на независимостта беше отбелязан с тържествена церемония в София. Десетки родолюбиви българи с трибагреници  се събраха пред Паметника на Независимостта.

В празничната програмата участваха Софийският духов оркестър, смесен хор „Света София”, квартет „Славей”. Военен ритуал бе изпълнен от Националната гвардейска част.

„Нека винаги помним и размишляваме за онези забележителни дни, когато страната ни възвърна своето достойнство, а държавните ни мъже извоюваха с таланта си независимостта на България“, каза в приветственото си слово по повод отбелязването на 111-ата годишнина от обявяването на Независимостта кметът Йорданка Фандъкова.

„Народът днес копнее за своя културен и икономически напредък. В това направление нищо не бива да спъва България. И ако Съединението на България е триумф на българския дух и войнския героизъм на нашия народ, то обявяването на Независимостта е триумф на българската дипломация на държавническото изкуство. България се връща там, където трябва да бъде – в семейството на суверенните държави, а народът ни се нарежда окончателно редом с другите европейски народи, както мечтаеше Апостолът на свободата Васил Левски“, каза още Фандъкова.

„Нека днес пред този скромен паметник да се поклоним на онази огромна 1908 г., в която хилядолетната българска държавност отново засия с пълния си блясък, а българинът окончателно взе в свои ръце съдбините си. Нека пребъде Независимостта! Да живее България!“, каза още столичният кмет.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати