Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Пренесете се в „Бел епок“ в галерия „Нюанс“ (СНИМКИ)

Мултимедия

Пренесете се в „Бел епок“ в галерия „Нюанс“ (СНИМКИ)

Ретро поп арт с Нина и Иво

До 10 ноември художественото пространство на галерия Нюанс представя живописната ретро поп арт изложба на творческото дуо Нина и Иво.

Изкуствоведите ги определят като „хора от друго време и устойчиви през времето точно като персонажите и сюжетите, които са обект на тяхната живопис“.

Нина твори най-вече в ретро поп арт стила, вдъхновена от постери от 20-те години. В нейните картини ретрото е усещане, при Иво – сюжет.

Неговите работи са в сферата на фигуралната живопис, като в тях има сецесион, стил и етикет от 20-те години, които пренасят посетителя в минали моменти и го подтикват сам да дофантазира сюжета.

„Нина и Иво са повече от тандем. Съученици в приложното училище в Трявна, състуденти в художествения факултет на Великотърновски университет, партньори в живота и творческо дуо. През годините имат реализирани изложби в Барселона, Париж, Москва, Виена, Истанбул, Тулуза, Лил, Хага, Амстердам, Страсбург и Люксенбург.“, споделят от галерия Нюанс.

Изложбата ни връща точно един век назад. Откриваме себе си в една красива епоха на възход и оптимизъм, на падане табута, на нови технологии и разкрепостеност – Бел епок. Там, където пиенето на хубавото кафе е ритуал, джаз музиката – подреждане на хаоса, а морският бряг – моден подиум.

В картините на Нина и Иво миналото среща бъдещето, а фигуралната живопис – ретро поп арта. Прогрес, съчетан с оптимистично настроение и приятно безгрижие. Една изложба, която впечатлява с цвят, изискан стил и красота. Можете да я разгледате до 10 ноември в галерия „Нюанс“ на ул. Иван Денкоглу 42, София.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още