Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Реновираната сграда на държавно спортно училище във Варна (СНИМКИ)

Мултимедия

Реновираната сграда на държавно спортно училище във Варна (СНИМКИ)

Ремонтираният обект беше приет от министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие реновираната сграда на Държавното спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна.

Ремонтът се извърши по проект на Министерството на младежта и спорта по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 на обща стойност 2 700 600 лв.

Строително-монтажните работи включват цялостно обновяване на училището, изолация на стени, под и покрив, на който са поставени соларни панели. Подменена е дограмата, електро и ВиК инсталациите, системите за отопление, вентилация и климатизация. Изградени са система за доставка и използване на алтернативно отопление – газ, както и пожарогасителна система. След ремонта е осигурен достъп за хора с увреждания.

Проектът включва още оборудване за тренировъчните помещения, нови компютри, периферна техника, мебели, и др.

На събитието присъстваха също областният управител на Варна Стоян Пасев, изпълнителният директор на ССК „Черно море“ Бончо Бонев и директорът на училището Евелина Янчева, а специални гости бяха трима от българските представители на Летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес – сребърният медалист във вдигането на тежести Христо Христов и плувците Тихомир Тодоров и Василики Кадоглу, които са възпитаници на СУ „Георги Бенковски“.

Красен Кралев посети и залата по вдигане на тежести на СК „Титан“, в която тренира Христо Христов и обеща да съдейства за нейния ремонт.

Малко по-късно ветерани на ЖСК-Спартак Варна връчиха на министъра почетен плакет „за принос в развитието на спорта“ по повод 100-годишнината на Обединените спортни клубове.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още