Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Скопие издигна тържествено знамето на НАТО (СНИМКИ)

Мултимедия

Скопие издигна тържествено знамето на НАТО (СНИМКИ)

Зоран Заев: Това е нова страница в нашата история

Знамето на НАТО вече се развява в Скопие. Флагът бе издигнат на тържествена церемония пред сградата на правителството в Северна Македония. Премиерът Зоран Заев подчерта, че това е нова страница в историята на родината му.

 „Издигаме днес знамето на НАТО, което заедно с европейското и нашето собствено, определя бъдещето, не само нашето, но и на следващите поколения. Това не е само символично, но и реалност“, посочи Заев. Той подчерта, че  „от второстепенния балкански път, на който с десетилетия сме чакали, се върнахме на главната магистрала към Европа“.

Около церемонията обаче се заформи политически скандал. Президентът на Северна Македония Георги Иванов, които многократно се обявяваше против договора с Гърция за промяна на името на родината му, не е получил покана. Правителството в Скопие твърди, че е изпратило покана на държавния глава да присъства на издигането на знамето на Алианса, но той не е отговорил. В последствие от президентството обявиха, че получили поканата, но след края на церемонията.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още