Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 5-годишно дете почина от усложнения след прекаран грип

Общество

5-годишно дете почина от усложнения след прекаран грип

5-годишно дете почина от усложнения след прекаран грип - Tribune.bg
Снимка:

Вирусната инфекция се е развила много бързо и е нанесла тежки увреждания

5-годишно дете е починало от пневмония, развита след прекаран грип. В неделя детето е прието в тежко състояние в детско отделение на благоевградската болница. Въпреки усилията на лекарите, то е починало.

Детето е било лекувано преди трагичния инцидент, включително с антибиотици.

Вирусната инфекция се е развила много бързо и е нанесла тежки увреждания върху белия дроб.

Извършена е аутопсия, която установила, че причината за смъртта на детето е сериозен възпалителен процес, предизвикан от грип, който е довел до усложнения.

Случаят коментира главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред bTV. Няма данни да е имало забавяне на реакция от страна на родителите или пък да е било подценено състоянието на детето.

„Нямаме съмнения, тъй като и клиничната картина – начинът на протичане, пробата, която е направена – изследването за грип също е положително, така че можем да приемем като основна причина грипната инфекция. Няма други съпътстващи заболявания, това си е чиста грипна инфекция с много бързо развила се типична пневмония като най-често срещаното усложнение на грипа”, коментира здравният инспектор.

По думите му подобни случаи са рядкост, но все пак се случват по време на грипния сезон и обикновено такъв тип пневмонии трудно могат да бъдат стопирани с обикновените лекарствени средства.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема