Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Алибегов за Кацаров: Няма как виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират

Общество

Алибегов за Кацаров: Няма как виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират

Снимка:

„Няма как човек, който е виден антиваксър, да убеди хората да се ваксинират“, коментира пред Нова тв председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. Той припомни, че преди да стане министър, служебният здравен министър Стойчо Кацаров е говорил, че няма вирус и няма смисъл от маски.

„Именно затова му искахме оставката“, обясни Алибегов. Ресторантьорите са дали 10-дневен срок на новия служебен кабинет, за да се запознаят министрите с поредните писма на бизнеса.

„Стана ясно, че няма икономически мерки за бизнеса, въпреки всички обещания. Единствената мярка 60/40 сега е направена по начин, по който само държавните дружества може да се възползват. С идването на служебния кабинет мярката беше трансформирана. Преди от нея можеха да се възползват бизнеси с 20 % спад на оборота спрямо 2019 г., сега могат само тези с 40 % спад. Такъв спад повече от един месец означава фалит. Разходите са в пъти по-големи в сравнение с 2019 г. заради поскъпването на горивото и тока”, уточни Алибегов. Той увери, че заведенията никога не са били съгласни да работят само с ваксинирани клиенти

„Не може да работим единствено с имунизирани поради ниския брой ваксинации. Ако ще се въвеждат такива мерки, трябва да са за всички в търговията. Ако стане така, трябва да може да се допускат и клиенти с отрицателен ковид тест”,  изтъкна Алибегов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема