Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелкова за твърдения на Симеонов: Имотът е закупен през 2018 г., предстои да бъде деклариран

Общество

Ангелкова за твърдения на Симеонов: Имотът е закупен през 2018 г., предстои да бъде деклариран

Ангелкова за твърдения на Симеонов: Имотът е закупен през 2018 г., предстои да бъде деклариран - Tribune.bg
Снимка:

Цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката, категорична е тя

„Имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година.“ Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по повод на поредната порция твърдения на Валери Симеонов. Този път той съобщи,че „някой живее в кв. „Драгалевци“, а не го е написал в декларацията си.“ Оказва се, че покупката няма как да бъде декларирана в последната декларация на министъра, която отразява състоянието към края на 2017 г.

„Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон“, напомни министър Ангелкова в свой пост във Фейсбук.

„Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход“, допълва министърАнгелкова.

И допълва: „При проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена. Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени. За справка можем да Ви предоставим какви са пазарните цени на парцели в посочените квартали: (средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки)“

Министър Ангелкова заявява категорично,че при всяка една сделка, преди нейното сключване, е възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. „Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот“, пише в заключение тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати