Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелов: Ако знаем конкретната дата на изборите, ще представим медицинския протокол месец по-рано

Общество

Ангелов: Ако знаем конкретната дата на изборите, ще представим медицинския протокол месец по-рано

Снимка:

Министърът обеща наказания, ако се докаже вина на ваксинираните общински съветници в Сандански

Ако знаем конкретната дата на парламентарните избори, ще може да представим до месец-месец и половина конкретния медицински протокол. Ако говорим за избори на 28 март, ситуацията ще е една, ако говорим за избори през май – ситуацията ще е друга. Няма агенция в света или учен, който да може да предвиди какво ще стане, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той коментира, че докато стане ясна датата на парламентарните избори здравните власти разработват основните характеристики в медицинския протокол, които са част от проведените до момента противоепидемични мерки.

По темата с ваксинираните общински съветници в Сандански министърът каза, че се чака протокол от Агенция медицински надзор и ако има нарушение, ще има и наказания.

Запитан дали има инструкции към болниците какво да правят в случай, че им останат ваксини, Ангелов каза, че директорът е този, който отговаря за организацията в лечебното заведение. „Как в големите болници в София и в страна не се случи такова нещо, а случи в Сандански?“, попита Ангелов и допълни-„ Алгоритмът е – списък с резерви, той се праща в РЗИ, РЗИ отпуска ваксините по списък и не вземаш ваксини, които не можеш да използваш, коментира министърът във връзка с ваксинирането на общински съветници от Сандански, които не са на първа линия. „Когато имаш останали ваксини, намираш лекари и сестри, които да бъдат ваксинирани. Искате да ми кажете, че всички медици в Сандански са ваксинирани ли? Категорично не, заяви Ангелов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още