Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АПИ връща около 5 милиона лева на водачите със сгрешени винетки

Общество

АПИ връща около 5 милиона лева на водачите със сгрешени винетки

АПИ връща около 5 милиона лева на водачите със сгрешени винетки - Tribune.bg
Снимка:

Агенция "Пътна инфраструктура" започва да връща парите, събрани от шофьори, които са били хванати повече от три пъти да се движат без винетка. На интернет страницата на Националното тол управление www.bgtoll.bg е публикувано заявлението, което водачите трябва да попълнят. Връщането на средствата, които са около 5 милиона лева става, след решение на предходното Народно събрание. Промените се наложиха заради случая "Пролеша", при който жители на софийското село задлъжняха с десетки хиляди заради камера на пътната агенция.

Това се случи след като първоначално пътят до столицата бе обявен за движение без винетка, но по-късно стана ясно, че шосето е влязло с списъка на платените, а никой не е казал на местните жители.

Друга промяна в Закона за пътищата е свързанa с корекцията на сгрешена винетка. Според измененията, когато при издаването на електронна винетка е допусната грешка при деклариране на не повече от три символа и/или липсва символ от регистрационния номер на пътното превозно средство, включително на държавата, в която е регистрирано, или на неговата категория, се позволява корекция от съответните длъжностни лица. За да бъде извършена корекцията, е необходимо винетката да е все още валидна и да бъде подадено заявление за промяна на допусната техническа грешка по реда на чл. 10а, ал. 3б от ЗП от страна на собственика или ползвателя.

Когато се установи, че в Република България съществува пътно превозно средство с идентичен на първоначално декларирания във винетката регистрационен номер, заявителят трябва да представи доказателства за заплатената от него винетна такса.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати