Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Автомагистрали-Черно море“ на протест пред МРРБ

Общество

„Автомагистрали-Черно море“ на протест пред МРРБ

Снимка:

Пореден протест на работниците в „Автомагистрали-Черно море“ АД. Причината отново са все още неиздължените от страна на държавата средства за отдавна приключилия ремонт на участък от магистрала „Тракия“. Това води до неплатени заплати и много затруднения за извършване на дейността, съобщиха от дружеството.

Към служителите от „Автомагистрали-Черно море“ се присъединиха и техните колеги от „ИСА 2000“, които са поставени в същата ситуация.

„Ние, работещите в „Автомагистрали - Черно море“ АД Шумен, от края на месец април правим опити да получим заработените средства за работни заплати, обвързани със заплащането от страна на държавата чрез държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство, за ремонта на автомагистрала „Тракия“ участък Чирпан-Стара Загора, който е в експлоатация от юли 2021 г., заявяват служителите.

Изплащането на работните заплати е обезпечено чрез споразумение между синдикалната организация на КНСБ в дружеството и работодателя.

Към нашите искания от началото на месец септември се присъединиха и работниците и служителите на „ИСА 2000“ ЕООД, които са в същото положение като нас и имат да получават средства за ремонт на лявото платно на Автомагистрала „Тракия“.

Търпението ни е изчерпано. Синдикалната организация няма да допусне масови съкращения и освобождаване на персонал поради това, че МРРБ и неговите структури не решават един проблем вече половин година! Цената на бюрократичните спънки няма да я плащат работниците и специалистите в дружеството.

Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към дружествата на базата на това, че бяха извършени всякакви проверки, без да са констатирани нарушения при дейността ни, и фирмите не са от тези, които са получили авансови суми по ин хаус процедурите.

На практика целият колектив финансира с неполучените работни заплати и труда си ремонта на отсечката от магистрала „Тракия“, заявяват още от „Автомагистрали - Черно море“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема