Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. България е големият отсъстващ от публикация на НАТО (СНИМКА)

Общество

България е големият отсъстващ от публикация на НАТО (СНИМКА)

България е големият отсъстващ от публикация на НАТО (СНИМКА) - Tribune.bg
Снимка:

Страната ни се оказа големия отсъстващ от публикация на НАТО във Фейсбук, в която Алиансът пише, кои държави са се включили с подкрепа за Украйна.

Според съобщението – „Белгия, Канада, Чехия, Естония, Франция, Германия, Латвия, Литва, Нидерландия, Полша, Словакия Великобритания и САЩ са изпратили или одобряват военна помощ като оръжия, амуниции и ракети, включително противовъздушна отбрана и противотанково оборудване“.

„Италия подготвя финансова подкрепа и Унгария, Гърция, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния и Испания отварят границите си за бежанци или предлагат хуманитарна помощ. Турция задълбочава връзките в областта на отбраната с нашите украински партньори.“, допълват от НАТО.

„НАТО предоставя подкрепа от много години, за да даде възможност на украинците да се защитават. Ще продължим да го правим и ще призоваваме и другите да направят същото.“, се казва още в публикацията.

Впечатление прави, че страната ни не фигурира в нито една групите, които оказват помощ на Украйна. През последните седмици премиерът Кирил Петков неколкократно заяви, че България е активен член на Алианса. Това обаче не личи от публикацията на организацията.

Фейсбук НАТОФейсбук НАТО


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НАТО, държави
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати