Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. България ще иска финансова помощ от ЕС заради мигрантите

Общество

България ще иска финансова помощ от ЕС заради мигрантите

България ще иска финансова помощ от ЕС заради мигрантите - Tribune.bg
Снимка:

Еврокомисията предлага на Гърция да бъдат отпуснати 700 млн. евро

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че България ще поиска финансова помощ от ЕС, предаде БНР.

Той заяви това преди началото на днешното извънредно заседание на министрите на вътрешните работи на ЕС в Брюксел, посветено на кризата с бежанците по границата с Турция.

Маринов не уточни сумата, която страната ни ще поиска и допълни, че засега не се налага изпращане на още служители от европейската гранична служба Фронтекс у нас.

Еврокомисията предлага на Гърция да бъдат отпуснати 700 млн. евро, от които 350 млн. незабавно за увеличаване капацитета на прием, доброволно завръщане и необходими процедури за здравето и сигурността.

На влизане в Съвета министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер припомни, че инициативата за свикването на заседанието е на Франция и изтъкна мотивите за това:

„Това е преди всичко послание на солидарност с Гърция, която се сблъсква със значителен миграционен приток, но също така и особено безпокойство, свързано с това явление. Също така и на солидарност с Кипър и България, които могат да бъдат засегнати от международните дискусии, които Турция води в момента“.

Кастанер подчерта, че Съветът ще отправи и категорично послание към Турция да спазва споразумението за бежанците с Европейския съюз.


Коментари (1)

сем Трябва да сме изключително горди от поведението си.Наблюдаваме отстрани ставащото в нашата съседка,щракаме с пръсти от радост,че при нас всичко е спокойно,и пет пари не даваме за гърците,че са оставени сами да се оправят.А че поговорката-Играе ли мечката при комшиите,скоро ще заиграе и при теб-тя не се отнася за нас.Браво българи-пръста си не помръдвате да помогнете на гърците,а зададат ли се празници-всичко живо ще се юрне нататък.А с какви очи ще се гледаме?
04.03.2020 20:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати