Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Баржите пристигнаха у нас, претоварват „Вера Су“ най-рано в понеделник

Общество

Баржите пристигнаха у нас, претоварват „Вера Су“ най-рано в понеделник

Баржите пристигнаха у нас, претоварват Вера Су най-рано в понеделник - Tribune.bg
Снимка:

Баржите, с които ще бъде направено претоварването на заседналия край Камен бряг кораб вече пристигнаха у нас. На морската гара във Варна ще бъдат поставени под охрана. Това заяви Румен Николов, началник на Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност“.

„Когато времето се подобри, най-вероятно в понеделник, ще бъдат подготвени за експлоатация, ще им бъде поставено оборудването, а след това ще бъдат пуснати на вода.“, допълни той.

„Баржите ще бъдат откарани с буксири до заседналия кораб, като преходът е около пет-шест часа. С тях ще бъде претоварена намокрената част от товара на заседналия кораб.“, уточни Николов.

Очаква се според плана на властите първо да бъде изкарана сухата част от товара, а след това да се пристъпи към изваждането и на втечнената.

Вече е отправено е искане към корабособственика на „Вера Су“ или да върне екипажа на кораба, или да го смени. Третата опция е бъде сформиран български екипаж, тъй като в момента на кораба няма ток, агрегатите не работят и не могат да бъдат извършвани никакви дейности, включително да се отворят капаците.

„Всяка от пристигналите три баржи може да превози около 100 кубика смеси, те разполагат и със собствени помпи,“ допълни Николов. По думите му планът е целият товар да бъде разтоварен в Балчик, където да бъде предоставен на митническите власти.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети