Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БАЗ и СЗБ: „Спаси София“ не спасява София, а я съсипва като туристическа дестинация

Общество

БАЗ и СЗБ: „Спаси София“ не спасява София, а я съсипва като туристическа дестинация

БАЗ и СЗБ: Спаси София не спасява София, а я съсипва като туристическа дестинация - Tribune.bg
Снимка:

„Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват своето силно притеснение от изключително агресивната атака, която „Спаси София“ организира срещу българската столица София! Считаме, че непрестанното очерняне на града сериозно вреди на неговия имидж като туристическа дестинация“, се казва в позиция на двете организации.

„Атакуват се емблематични туристически места. Например ул. „Съборна“, където гражданите дори излязоха на протест срещу „Спаси София“. Под прицел редовно е ул. „Витоша“ – една от забележителностите на столицата ни – изпълнена с живот и любимо място за разходка и отдих както на българите, така и на множество чуждестранни туристи“, посочват те.

„Наясно сме с политическите амбиции на „Спаси София“, но не сме съгласни те да вредят по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни! София със сигурност има проблеми и то не малко. Но като цяло е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности“, подчертават от БАЗ и СЗБ.

„С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „една къщичка за птички не са построили“.

Без да имаме претенции на изчерпателност, не сме забелязали подобни вътрешни атаки да има срещу Париж, например, от където прилагаме актуална снимка.

Затова призоваваме „Спаси София“ да не води политическите си кампании на гърба на софийския туризъм. Защото така не спасяват София, а я съсипват като туристическа дестинация“, се казва още в тяхната позиция.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати