Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Без дискотеки и в Русе, сватби може с до 30 гости

Общество

Без дискотеки и в Русе, сватби може с до 30 гости

Снимка:

От 28-и октомври до 8-и ноември на територията на област Русе се преустановява дейността на дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия на закрито и открито.

Ще се допускат сватби, кръщенета и други подобни събития на закрито, но при условие, че не се събират повече от 30 души на едно място.

Всичко това ще бъде регламентирано в заповед на Регионалната здравна инспекция, която най-вероятно ще излезе през утрешния ден, съобщиха от Областната администрация.

Същевременно от Областния оперативен щаб препоръчват да се създаде организация за преминаване към дистанционна форма на обучение във висшите учебни заведения, където е възможно. От там съветват и за дистанционна форма на работа на работниците и служителите в случай, че това е приложимо. При невъзможност за организация на дистанционна форма на работа се препоръчва да се осигури физическа дистанция от минимум 1.5 метра между работниците и служителите в офиси, работни помещения и предприятия. Всички лица са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата. Дезинфекция трябва да се извършва поне 4 пъти на ден в работните помещения, офисите, предприятията, както и в транспортните средства, които се използват от фирмите за транспорт на служители.

По време на приключилото преди минути заседания на Областния оперативен щаб беше обявено, че област Русе се намира в т.нар. червена зона на заболеваемост от COVID-19. Към днешна дата показателят едноседмичен ръст на заболеваемостта от COVID-19 в Русенско е 209.3, а за да се въведе червен код, то той трябва да бъде над 50. Освен това 14-дневната заболеваемост също е висока. Към вчерашна дата е 163.4 на 100 000, а за да бъде даден регион в червената област, то числото трябва да е над 120, съобщава БГНЕС.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още