Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мангъров карал с една еднократна маска от септември

Общество

Мангъров карал с една еднократна маска от септември

Снимка:

Преглеждал пациенти, когато е трябвало да е под карантина

Доц. Атанас Мангъров е прегледал над 50 пациента, които са положителни за COVID-19. За това се похвали той пред БТВ.

„Значителна тях от тях впоследствие са се оказали положителни, след като съм ги прегледал и съм бил в контакт с тях. След това съм ходил при други хора. Не може да съм бил приносител на вируса. Няма как да стане, ако се действа по този начин – никой няма да бъде прегледан. Ако вие сте с някакво фибрилно състояние и отидете при личния си лекар, той ще каже - махай се оттук и отиди си направи тест“, заяви той.

Докато е трябвало да е под карантина, Мангъров твърди, че е преглеждал хора. Според него правилата трябва да се спазват, но за себе си казва, че, когато прецени, че има нужда от маска, носи такава.

„Понякога нося маска, когато има нужда да нося. Когато съм в болницата и преглеждам, нося маска понякога“.

На въпроса ходи ли на домашни посещения, той отвърна:

„Ако ви кажа да - това означава, че ще призная, че съм контактен с този или онзи. Нищо не отговарям“.

Доцент Мангъров заяви, че се е тествал, след като е бил в студиото на обществената телевизия, но не веднага, а на 7-ия ден.

„Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата. Това е една вирусна инфекция, което е самоограничаващо се заболяване и това, което трябва да се направи, когато човек се чувства неразположен, е да си остане вкъщи, да си облече пижамата, да пие чайчета и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин“, смята той.

„В инфекциозна болница двата етажа са почти пълни, всеки ден влизам в COVID зоната, често влизам без маска. Важен е личният пример и точно затова го давам, че всички тези безсмислени мерки, като носене на маски на открито – това показва научно и управленско безсилие“, заяви доц. Мангъров.

Той обясни, че в автобуса пътува без маска, като преди това е бил в COVID отделението също без маска. Правилата трябва да се спазват, но не ги спазвам, защото мисля че са безсмислени.

„За да се спазва едно правило, то трябва да бъде разумно. Маската ми беше в джоба“, обясни доц. Мангъров, като уточни, че ползва тази маска за еднократна употреба от септември.  


Коментари (6)

Милия! Да му съберем стотинки за маска...
26.10.2020 17:35 / Отговор
Иво Ама той това го прави от опит с гащите си май!Ака и пиша в едни и същи гащи без да ги сменя по няколко месеца!Той миналата година се къпал един единствен път, а тази година се къпел по-рядко по навик от отминали години де!
26.10.2020 23:21
Рени Психопат, този човек е за лудница
26.10.2020 18:09 / Отговор
k А, че няма само германците да си имат доктор Менгеле, що пък и ние да си нямаме един такъв – д-р Мангизов?
26.10.2020 18:55
Магаре Такъв инат е присъщ само на магаре!Това е един приличен доктор с отвратителен характер и възпитание!Не остана човек,който да не е разбрал мнението му за кризата и вируса.Няма ли да спре да ни казва едно и също,вече 7 месеца!?На мен лично ми омръзна!
26.10.2020 22:44 / Отговор
Мангъров Този всихопад какъв доктор е Керлив и всихично болен мозък
29.10.2020 12:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още