Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бивш член на УС на „Булгаргаз“: Сделките от петък са същите, за които управляващите ни обвиняват, странна е обаче бързината от 3 секунди

Общество

Бивш член на УС на „Булгаргаз“: Сделките от петък са същите, за които управляващите ни обвиняват, странна е обаче бързината от 3 секунди

Бивш член на УС на Булгаргаз: Сделките от петък са същите, за които управляващите ни обвиняват, странна е обаче бързината от 3 секунди - Tribune.bg
Снимка:

Няма дупка от 200 млн. лв., а сумата е авансово за руския и азерския газ, който получаваме, заяви Светослав Делчев

„Няма дупка от 200 млн. лв. в "Булгаргаз", а сумата е преведена авансово за руския и азерския газ, който получаваме“. Това заяви бившият член на управителния съвет на „Булгаргаз“ Светослав Делчев пред БНТ по повод обвиненията на енергийния министър Александър Николов, че в дружеството липсват 200 милиона лева.

Делчев отговори и на обвиненията на енергийния министър, че старото ръководство на дружеството е освободило целия мениджърски екип преди встъпването в длъжност на новия управителен съвет.

Той изтъкна, че хората от мениджърския екип на „Булгаргаз“ са поискали доброволно да напуснат дружеството след като е станало ясно, че ръководството се сменя.

Тъй като, след напускането им те нямат право 12 месеца да работят в сферата на газовата търговия, от старото ръководство на „Булгаргаз“ са прекратили трудовите им взаимоотношения по начин, който да позволи те да взимат обезщетения.

„Това са хората, които изнесоха на плещите си цялата работа, свързана с проверките на дружеството и работеха денонощно по тях. Включително и когато пристигна писмо от енергийното министерство в 3 и половина на Бъдни вечер с питане за огромно количество информация и с краен срок края на работния ден“,  изтъкна Делчев.

Той добави, че сделките от петък са същите, за които управляващите са обвинявали старото ръководство на „Булгаргаз“.

По думите му, обаче, е странно, че всичко се е случило за три секунди. Делчев допълни, че е възможно от дружеството да са имали заявка за поръчка при достигане на определени стойности на борсата и просто да са я изпълнили, когато този момент е настъпил.

Бившият член на управителния съвет на „Булгаргаз“ заяви, че е възможно да получим повече количества азерски газ, но на европейските цени, които са по-високи и от цената на руския газ. Затова според него това е безсмислено.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати