Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николов: Водят война с нас, не сме продали 60 000 мгв/ч газ, а 37 000

Политика

Николов: Водят война с нас, не сме продали 60 000 мгв/ч газ, а 37 000

Николов: Водят война с нас, не сме продали 60 000 мгв/ч газ, а 37 000 - Tribune.bg
Снимка:

Води се война срещу Министерството на енергетиката, обяви драматично призори в неделя ресорният министър Александър Николов. Той отрече информацията, че на фона на проблеми с цените на газа, държавната „Булгаргаз“ е продала в чужбина 60 000 мегават часа. Всъщност били „едва“ 37 000.

„Булгаргаз има задължения да управлява излишъците си. Размерът на общия излишък е 14% от планираното количество на дневна база. Когато се изтъргуват 37 000 мегаватчаса на средна цена от 150 лева, става дума за малко над 5 млн. лева“, сметна Николов.

„Новият мениджмънт на Булгаргаз влиза в контрол в петък. Ако някой смята, че за 6 часа може да се реализира нещо драстично и критично, нека да ми каже“, възмути се министърът, който обвини Бойко Борисов, Румен Овчаров и всички, позволили си да коментират, че водят война.

„Продажбите на борсовия пазар и на този, който е държавно контролиран не е нещо изненадващо. Явно за някои хора това е изненадващо. Срещу енергийната политика на правителството се води нещо като война. Тези които твърдят, че се изнасят публични данни, които са доказуеми, са бивши вицепремиери от правителството на Станишев, като един от тях е пряко отговорен за промяна на договора с Газпром от 2006, добави Николов. От целия обем на реализираните сделки - това да се спекулира, че количествата идват от „Чирен” е смешно. От хранилищата, количествата, които са реализирани, са 2,8% от дневната консумация на България”, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети