Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Общество

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро - Tribune.bg
Снимка:

„Горди сме, че красотата и добротата са част от нашето послание, защото тези момичета са героите на нашето време“, сподели Илиана Раева

По традиция в началото на декември Fibank (Първа инвестиционна банка) представи своя благотворителен календар за идващата 2020 година.

Събитието се състоя в литературен клуб „Перото“, където Fibank, Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и ентусиастите от приюта за бездомни животни Animal Rescue Sofia представиха каузата, която подкрепя новия календар на банката.

Изящни портрети на младите грации от ансамбъла по художествена гимнастика – девойки и жени, прегърнали изоставени животни, подслонени в приюта Animal Rescue Sofia, греят на всеки един от дванайсетте месеца.

Майсторските потрети на фотографа Петър Пешев напомнят картините на старите майстори. В очите на изоставените животни грее топлина и обич – онази, която заслужават да получат в своя нов дом и при своя нов приятел, който ще се грижи с цялата си любов за своя избраник.

„Горди сме, че красотата и добротата са част от нашето послание в този благотворителен календар, защото тези момичета са героите на нашето време, които блестят като истински диаманти със своята прекрасна човешка същност!“, сподели Илиана Раева, президент на БФХГ, и добави: „Обръщам се с благодарност към нашите партньори от Fibank, които за поредна година помагат на българската художествена гимнастика да върви към своята олимпийска мечта!“

Надя Станчева, управител в Animal Rescue Sofia, благодари за подкрепата с думите: „Аз вярвам в чудесата и виждам добротата, защото те са навсякъде около мен. Всяка усмивка, всяка размахана опашка, всеки спасен живот – това са чудесата в моя свят. А те са възможни единствено заради добротата на хората. Вярвам, че всеки път е по-лек, когато вървиш по него с приятел. От името на четириногите обитатели на приют „Фермата“ благодаря на Fibank, задето станаха нашият приятел по пътя!“

Всеки, който желае да се включи и да подкрепи благородната инициатива, може да придобие календара срещу сумата от 10 лв. във всеки клон или офис на Fibank, до изчерпване на количествата. В края на кампанията банката ще удвои събраните средства.

Fibank по традиция подкрепя различни благородни каузи през годините, посветени на българския спорт, изкуството и редица социалнозначими проекти.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Стаска78 Обичам атмосферата преди Коледа и Нова година. Тогава показваме как всички може да се обединим заедно и да помагаме на различни нужди. Нека и сега да го направим.
13.12.2019 15:52 / Отговор
Лилия Мноого добра комбинация между момичетата от художествената гимнастика и тези мили четириноги същества. Доста бързо ще се разпродаде този календар.
13.12.2019 16:17 / Отговор
Антон Уау! Страхотни кадри! Много стилистичен календар! ПИБ са с традиции при красивите календари!
13.12.2019 16:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети