Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Близки на моряците от „Царевна“: Те са се евакуирали сами, без съдействието на българската държава

Общество

Близки на моряците от „Царевна“: Те са се евакуирали сами, без съдействието на българската държава

Близки на моряците от Царевна: Те са се евакуирали сами, без съдействието на българската държава - Tribune.bg
Снимка:

„Ние се евакуирахме сами“ – това са казали моряците от кораба „Царевна“, който е блокиран в пристанището на Мариупол на съпругите им - Севдалина Стоянова и Катерина Димова.

„Писнало им е да чакат. Стегнали са си куфарите, слезли са от кораба и са намерили войници от „Донецката народна република“, които помолили да съдействат за евакуацията.

Според разказа им моряците взели сами решението да напуснат плавателния съд, без помощта на българските власти.

„От българската държава е нямало никой“, разказа Севделина Стоянова.

„Войниците на драго сърце са приели като са добавили – „Какво чакахте досега?“ Знаем, че вашето правителство не ни харесва, но сме длъжни да ви помогнем, не може да ви оставим тук“, добави Катерина Димова - съпругата на единият от моряците  - Рали Димов.

Военните от ДНР са им дали храна, осигурили са хотел, както и транспорт. Тя добави категорично, че българската държава досега не ги е търсила.

„Постоянно са с охрана. Първо са били войниците от Донецката армия, после полицаи”, подчерта Димова.

Близките категорично отрекоха при българите на кораба да са се качвали украински националисти и да са им вземали личните телефони. „Никой не се е качвал. Не са били отвлечени в никакъв случай”, разказаха те. И уточниха, че всички са добре и са по-спокойни.

„Представителите на Донецката армия са им се извинили за причиненото неудобство. Казали са им: „Извиняваме се, че ви въвлякохме в това, но от осем години сме много потиснати и затова се стигна до този казус”, каза още Димова.

 


 

Етикети моряци, близки

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети