Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Близо 65% подкрепят протестите на превозвачите ни в Брюксел

Общество

Близо 65% подкрепят протестите на превозвачите ни в Брюксел

Близо 65% подкрепят протестите на превозвачите ни в Брюксел - Tribune.bg
Снимка:

Почти еднаква подкрепа сред избирателите на основните политически сили

Протестите на превозвачите, които се организират за 10 януари в Брюксел, се подкрепят от българското общество, показва експресно национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп”. 1000 пълнолетни българи са отговорили на анкетата в края на месец декември. 64.6% от тях отговарят с „да”, 7.9% - с „не”, а други 27.5% нямат мнение по въпроса: „Подкрепят ли или не протестите на превозвачите срещу новите европейски изисквания за международен транспорт (пакета „Макрон”)?”.

Подкрепата е сравнително равномерно разпределена сред всички социално-демографски групи, като по-високи от средните стойности на подкрепа се регистрират сред мъжете, сред хората на възраст между 30 и 39 години и сред жителите на градовете извън столицата.

Протестът на превозвачите получава почти еднаква подкрепа сред избирателите на основните политически сили – ГЕРБ и БСП, както и сред негласуващите. По-високо от средното е одобрението към протеста на превозвачите сред симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69% от тях).

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки и днес призова от телевизионния екран за максимално участие в протеста на превозвачите на 10 януари в Брюксел. За него това е българският интерес, защото пряко заети в транспортния бизнес са около 150 000 българи. Те заработват около 4000 лв. месечно и осигуряват 17% от Брутния вътрешен продукт на страната.

По текста работи: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати