Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Богдан Милчев: От май магистрали и първокласни пътища не се поддържат

Общество

Богдан Милчев: От май магистрали и първокласни пътища не се поддържат

Снимка:

Служебното правителство спря всичко по магистрала „Тракия“, казва шефът на Института по пътна безопасност

Тежки критики към служебното правителство отправи бившият шеф на КАТ Богдан Милчев. От май правителството не прави нищо за ремонт и поддръжка на пътищата, подчерта той.

Милчев, който в момента е ръководител на Института по пътна безопасност, съобщи, че тяхна проверка в установила 122 участъка по автомагистрала „Тракия“, които са с повредена мантинелата.

„Аз твърдя, че магистралите и първокласните пътища не се поддържат и доказателство за моите думи са именно катастрофите, които стават, защото не се почиства след тях. Мантинелите вече 6 месеца стоят неоправени. Искам да чуя г-н Стефан Янев какво трябва да се направи още утре. На първо място ограничението на АМ „Тракия“ трябва да се намали на 120 км“, категоричен е дългогодишният експерт.

Той остро критикува действията на ресорния министър Виолета Комитова.

„Това лято загиналите по пътищата са с около 50 души повече от предишното. Ако Рашков и Комитова бяха направили това, което им предложихме, можеше загиналите да са с 30 човека по-малко от предната година. Аз не разбирам защо Стефан Янев го търпи това нещо“, недоумява Милчев.

Института по пътна безопасност дори е провел среща с Комитова и Бойко Рашков в началото на юни. Резултати обаче от нея няма.

„Поставихме въпроса за почтеността на тол системата - тя е този инструмент, който ще донесе повече пари, за да можем да си направим пътищата по-безопасни. Нито обхвата, нито цената на тол системата в момента е такава, че да носи печалба. По политически причини предишното правителство сви обхвата и намали цената. Това на тях им хареса и господин Рашков отиде да говори с президента и нещо се случи и те изчезнаха. От май месец всички магистрали и първокласни пътища спряха да бъдат поддържани“, обясни Милчев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема