Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. CBC: Българките сложиха край на руската династия

Общество

CBC: Българките сложиха край на руската династия

Снимка:

С това заглавие канадската медия отрази финалите на художествената гимнастика в Токио. В статията се казва, че страната ни е спечелила златните медали, а след нас се нареждат Русия и Италия.

Според журналистите отвъд океана отборът на Руския Олимпийски Комитет в художествената гимнастика е претърпял колапс във финалната битка, а след това са се подпалили искри и обвинения в несправедливост. Припомнят, че до 2000 година руските гимнастички са печелили всички медали в този спорт.

Пълното поражение на рускините тази година започна още в събота, когато Линой Ашрам от Израел спечели златото в индивидуалното състезание, като се измъкна напред пред близначките от Русия, които бяха фаворитки за игрите в Токио. Дина Аверина се класира на второ място, а сестра ѝ Арина падна до четвъртата позиция., отбелязват журналистите.

В неделя във финалите при ансамблите Руският Олимпийски Комитет отново се срина на второ място, като загуби златото от България. Италия взе бронзовия медал, се казва още в статията.

Това е толкова нереално, че не можем да повярваме. Не знам какво да кажа“, заяви българската гимнастичка Стефани Кирякова. „Това е най -щастливият момент досега.“, пишат още CBC.

Цялата публикация вижте ТУК  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още